Egyben sütve gyorsabb

A tepsis rakott ételek az elfoglalt háziasszonyok legjobb barátai. Negyedóra alatt bepakoljuk, betoljuk a sütőbe, aztán mulathatunk kedvünkre (értsd: tanulhatunk a gyerekkel, rendet rakhatunk, kivasalhatjuk a másnapi ruhát stb.), magától megsül. Ha jó nagy adagot készítünk, két napra is megoldhatjuk a család etetését.

Családi kör2024. 09. 09. hétfő2024. 09. 09.
Egyben sütve gyorsabb
A Vidék íze receptje

Kolbászos, koktélparadicsommal sült oldalas

Hozzávalók: 
 1 kg sertésoldalas 60 dkg koktélparadicsom 1 szál füstölt parasztkolbász 1 kicsi padlizsán 1 kis csokor friss vagy egy teáskanál szárított zsálya 1 kis csokor zeller zöldje zsiradék  só

Egycsontos darabokra vágjuk az oldalast, bedörzsöljük sóval. Kizsírozunk egy tepsit. A padlizsánt héjastul felkockázzuk, a paradicsom maradhat egyben, ha apró. Beleszórjuk mindezt a tepsibe, meghintjük az összevágott zsályával és a zeller zöldjével. Ráfektetjük az oldalast, a felkarikázott kolbászt, olvasztott zsírral meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben másfél órán át sütjük. 

Mustáros-krémsajtos csirkemell
Hozzávalók: 
 80 dkg csirkemellfilé 25 dkg krémsajt (lehet vegyesen, natúr és füstölt) 60 dkg vegyes zöldség (cukkini, lila hagyma) 1 csokor petrezselyem zöldje 1 kis csokor vagy egy kávéskanál szárított borsikafű 1 tubus mustár  zsiradék  só

Felszeleteljük a csirkemellet, finoman besózzuk. Merülőmixerrel összekeverjük a krémsajtot a mustárral, valamint a felvágott zöldfűszerekkel. Egy kizsírozott tepsibe lerakjuk a félbehajtott hússzeleteket, közéjük dugdossuk a feldarabolt cukkinit és lila hagymát. Egyenletesen rákenjük a mustáros elegyet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. 

Édesburgonyával sült mogyorós csirkecomb
Hozzávalók: 
 4 csirkecomb 2 nagy édesburgonya 1-1 kis csokor majoránna és bazsalikom (vagy egy-egy kiskanál szárított) 10 dkg mogyoró zsiradék  bors  só

Meghámozzuk az édesburgonyát, kétcentis kockára felvágjuk. A csirkecombokat bedörzsöljük sóval és borssal. Fél deci olvasztott zsiradékkal összekeverjük az édesburgonyát, sózzuk, a tepsi aljára terítjük. Ráfektetjük az előre befűszerezett csirkecombokat. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel is. Rászórjuk a tetejére a mogyorót. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek