Merjünk más úton indulni

Fehérvári Gábor Alfréd, művésznevén Freddie válaszolt kérdéseinkre.

EgészségünkPuskás Kati2024. 05. 13. hétfő2024. 05. 13.
Merjünk más úton indulni

Fehérvári Gábor Alfréd, művésznevén Freddie magyar énekes, előadó, a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójának győztese. Műsorvezetőként is kiválóan megállja a helyét, de láthattuk már színpadi szerepben is, nemrégiben bravúros beugrással debütált a Bizarre! The Show-ban a RaM-ArT Színházban. Emellett családi vállalkozást is vezet, egy kézműves cukrászdát és kávézót, amelyet a nagymamájáról nevezett el. Harmonikus házasságban él, két kisgyermek, Léna és Ármin apukája. 


1. Hogyan érez szülőhelyével/lakhelyével kapcsolatban? 
– Szülővárosom, Győr mindig is fontos marad számomra, hiszen idekötnek gyermekkorom szép emlékei. Nem is költöztem volna el, ha a munkám nem igényelte volna ezt, és el tudom képzelni, hogy idős koromban akár visszaköltözzek. Jó lenne többször hazalátogatni, de nagyon sűrű most az életem. 


2. Mit szeret önmagában? 
– Az ambíciómat, azt, hogy nem adom fel, elszántan haladok a kitűzött céljaim felé. Ugyanakkor nem mindenáron. Határozott értékrendem van, a minőség mindenek felett. Ezért nem vállalok fél playback fellépést sem. A kávézómban is ragaszkodom a legkiválóbb, ha lehet, hazai termelőktől származó alapanyagokhoz. A vendégeink hálásak a pré­mium minőségért. 


3. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra? 
– Gyerekkorom óta Chelsea-szurkoló vagyok. Szívesen belebújnék egyik focistájuk bőrébe, aki a lelkét kiteszi a pályán: gólt rúg, gólpasszt ad, vagy éppen leszereli az ellenfelet. Egy olyan játékoséba, akinek a címer a mindene, szeretném átérezni az ellentmondást nem tűrő odaadást a csapatért. 


4. Mivel lehet kikergetni a világból? 
– A hamis emberektől kiráz a hideg, a kétszínűséget nem bírom. Büszke vagyok arra, hogy nyílt és egyenes vagyok, nem térek ki a nehéz beszélgetések elől sem. 


5. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében? 
– Igyekszem mindig mindent megtenni, ha valamit el akarok érni. De ki mondja meg, hogy tényleg mindent beletettünk-e, és hol van a fal, amikor már meg kell állni? Mindig elvállaltam a legnagyobb kihívásokat is. A közösségi mé­diában rejlő marketinglehetőségeket viszont nem használom ki, mert se tu­­dásom, se hajlandóságom nincs hozzá, mert nem érdekel eléggé. 


6. Mit szeret az ellenkező nemben? 
– Ha igazi nők, amely számomra azt jelenti, hogy van tartásuk és méltóságuk, tudják, mit akarnak, és egyedül is megállnak a lábukon. Nem kötnek méltatlan kompromisszumokat. 


7. Melyik korban, történelmi korszakban élne szívesen? 
– Az egy generációval korábbi korszakban. Nagyon tetszik a zenei világa, és számomra úgy tűnik, hogy egészségesebb és boldogabb volt a társadalom. 


8. Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele ezzel induljon? 
– Buddha mondását: „Azt hiszed, hogy van időd.” Pedig nem, hiszen hihetetlenül gyorsan peregnek az évek. A napokban gondoltam arra, hogy már ugyanannyi idő telt el a nagyapám nélkül, mint amennyit vele tölthettem, 17 éves voltam, amikor meghalt. És valószínűleg a következő 17 is ilyen gyorsan fog múlni: most 3 éves a kislányom, és hipp-hopp, azon kapom majd magam, hogy már érettségizik… 


9. Van-e olyan értékes vagy értéktelen tárgy, ami különösen fontos az ön számára? 
– Nem, nem tartom szem előtt az emléktárgyakat. Megvannak, de dobozban pihennek. Az autóimnak viszont lelke van, az autók fontosak számomra. 


10. Van-e kedvenc könyve? 
– Korszakaim vannak. Most éppen a skandináv krimiket olvasom előszeretettel. De nagyon kedvelem az önsegítő, önfejlesztő könyveket. A minap egy tengerészgyalogos feljegyzéseiben olvasott gondolat nagyon megfogott. Azt írta, hogy általában csak a kapacitásunk 40 százalékán vagyunk, amikor feladjuk a dolgokat. 


11. Milyen jó tanácsot, tanulságot osztana meg velünk, amit a saját kárán, saját tapasztalatai alapján tanult meg? 
– Azt, hogy az igaz út egy adott ponton elválik a könnyűtől, és bizony nem mindig éri meg a könnyebb ellenállás felé menni. Többet és jobbat lehet kihozni, ha merjük a másikat választani. Lehet, hogy több pénzem lenne, ha vállalnék fél playback fellépést is, de az én boldogságom abból származik, ha értékest adhatok, legyen szó bármiről. 


12. Van-e kedvenc érdeklődési területe? 
– A vendéglátás. Azon belül is a kávé­specialitások mélységei és magasságai. A nagymamám leánykori nevét tovább vivő Rádi kézműves fagylaltozó és specialty kávézóban igyekszem megmutatni, amit a kávékultúráról tudok. 


13. Milyen zenét szeret? 
– Amit szívesen hallgatok, az a rock, a blues és a folkos beütésű country. Ezek szólnak a lelkemhez. 


+1. Milyen képességet választana, ha egy szuperhős bőrébe bújhatna? 
– A gyógyítást.