Ritmusok - Érzések

Santana. Nagy szerencséje volt Carlos Santanának, hogy a kilencvenes évek vége felé az Aristához szerződött, ugyanis a náluk kiadott új produkciói által sikerült megint feljutnia a csúcsra. A latin rock mágusa, a nagyszerű gitárvirtuóz azon kevés művész közé tartozik, akiknek másodszor is megadatott az ünneplés.

EgyébBorzák Tibor2004. 04. 30. péntek2004. 04. 30.
Ritmusok - Érzések

Az 1999-es Supernatural című hanghordozóból 25 millió példány talált gazdára, és 9 Grammy-díjat kapott érte. A 2002-es Shaman ennél szerényebb fogadtatásra talált, de ott van a legjobb Santana-albumok között. És ami ugyancsak izgalmas: a lemezeken nagyszerű előadók működnek közre, hogy csak az Everlast, Lauryn Hill, Seal, Macy Gray, Michelle Branch, a P.O.D., Dido és Placido Domingo nevét említsük. Nemrég megjelent Santana Ceremony című korongja, mely igazi zenei csemege. Összesen 11 dalt tartalmaz, mégpedig az utóbbi albumokról jól ismert szerzeményeket, köztük a Why Don't You, a Smooth, a Maria Maria, a Foo Foo remixváltozatait, illetve néhány ritkaságot. A lemez limitált példányban kapható, a rajongók nyilván már be is szerezték. Végül még egy jó hír: Santana a nyár közepén, július 21-én Budapesten koncertezik.
(BMG/Arista)
{p} Love. A Nirvana együttes vezéralakja, Kurt Cobain özvegye, Courtney Love az utóbbi időben inkább botrányairól vált híressé. Pályája kezdetén a Faith No More csapatában énekelt, igaz, csak rövid ideig. Aztán megalakította a Hole nevű női popzenekart, mely a kilencvenes évek egyik legnagyobb feltűnést keltő formációja volt. Három albumot produkáltak, bezsebeltek egy csomó elismerést, aztán befejezték a diadalmenetet. Mára teljesen elhalványult az emlékük, az viszont határozottan tudható, hogy jobbak voltak, mint a Spice Girls. A szőke démon, a punk Madonnaként is emlegetett Courtney Love egy időre kikerült a látókörünkből, már ami a zeneművészetet illeti. Filmszerepeivel sem tudott nagyot dobni, úgyhogy maradtak a balhék és a perek, azokról legalább beszámolt a bulvársajtó. A gitáros-énekes Love most új szólóalbummal rukkolt elő, ami már csak azért is figyelemreméltó hír, mert öt éve nem adott ki a kezéből lemezt. Ám megmaradt a nagyszájúság, a punkos ordibálás, a gunyoros humor, a karakteres mondanivaló. Társszerzőként Linda Perry  (ex-4 Non Blondes), szövegíróként pedig Bernie Taupin (Elton John alkotótársa) is felbukkan.
 (EMI/Virgin)
{p} Thalia. Mára lecsillapodott a Vad Angyal-láz, és megfogyatkoztak Rosalinda rajongói is. Lassacskán feledésbe merülnek a bugyuta történetek, a színésznők nevét sem biztos, hogy eltalálnánk elsőre álmunkból riadva. Thalia Sodi, a fotogén mexikói sorozatkirálynő a Rosalinda és a Marimar szériában alapozta meg hírnevét és anyagi biztonságát. Hogy a szappanoperák címszereplői mitől tudnak rögtön énekelni is, arra nincs magyarázat, hacsak az nem, hogy a portékát jobban el lehet adni egy ismert figurával. Thalia kisasszony 1995-ben vett kezébe mikrofont, s attól kezdve egymás után adta ki lemezeit. Most pedig elérkezettnek látta az időt az összegzésre, s összeállított egy válogatásalbumot. Az is lehet, így akarja fakuló hírnevét fényesítgetni. De ne legyünk rosszmájúak: nincs szüksége ilyesmire. Thalia ugyanis több lábon áll, a színészet, az éneklés mellett belekóstolt a divatszakmába, nemrég pedig saját, spanyol nyelvű életmódmagazint dobott piacra Amerikában. Közben férjhez ment, és stílust váltott. Immár nem latin dallamokkal akar hódítani, hanem az R & B világa izgatja. Nyilván készít majd egy ilyen lemezt is, amire fölöttébb kíváncsiak leszünk, mert igen nehéz műfajról van szó.
(EMI)