Vera, a megasztár

Előző számunkban szerkesztőségünk munkatársai is szavaztak, hogy ki lesz az év hangja. Tízből hatan Tóth Veronikára voksoltunk. A tv2 Megasztár tehetségkutatójának győztesével hétfőn készítettünk interjút.

EgyébUjlaki Ágnes2004. 04. 16. péntek2004. 04. 16.
Vera, a megasztár

{p} - Második napja vagy megasztár. Mit csináltál a döntő után?
- Hazamentem Tapolcára. A helyi sportcsarnokban vártak a drukkereim, két számot énekeltem nekik. Magam is meglepődtem, hogy milyen sokan izgultak értem. Egymillió forintot költöttek a kampányra. A döntőt egy hatalmas kivetítőn nézték végig, én pedig időnként bejelentkeztem telefonon. Utána elmentem egy hotelba, mert egyedül szerettem volna lenni, át kellett gondolnom a velem történteket. A vasárnapot családi körben töltöttem, nagymamám remek ebéddel várt.
{p} - Miről meditáltál a hotelszobában?
- Visszagondoltam az utóbbi 6-7 hónapra, a hirtelen jött sikerre. Nem könnyű feldolgozni az eseményeket, ennyi idő nem is elég hozzá.
- Megismernek az utcán?
- Tegnap két ittas férfi szólított le a benzinkútnál, olyan erőszakosak voltak, hogy szabályosan megijedtem tőlük. A menedzserem szerint nem szabad egyedül járkálnom a városban.
{p} - Mindenhová kísérget?
- Ő a második apukám. Régóta ismerjük egymást, megbízom benne. Mégiscsak jobb, mintha egy teljesen idegen embert rendelt volna mellém a televízió.
- Milyen álmaid vannak a következő tíz évre?
- Örülök ennek a kérdésnek, mert végre valaki a távolabbi elképzeléseimre is kíváncsi. Előbb befejezem a gimnáziumot, majd jelentkezem a dzsesszkonzervatóriumba. Nézd, hiába énekeltem eddig is dzsesszdalokat, a műfaj alapjait nem ismerem, sokat kell még tanulnom. És szeretnék zongorázni is.
- A zsűri végig azt mondta, hogy ti már kész előadók vagytok...
- Ez valóban jól hangzik, de én úgy érzem, szükségem van az elméleti alapokra, ráadásul nagyon érdekel a műfaj. A dzsessz az életelemem, ha hallgatom, borsódzik a hátam.{p}
- Mikor jelenik meg az albumod?
- Ha minden igaz, szeptemberben. Olyan dalokat válogatok, melyek a közönségnek is tetszenek. Maximalista vagyok, a legjobbat akarom kihozni magamból. S ehhez idő kell.
- A most futó "műanyag zenekarok" egy hét alatt is képesek lemezt csinálni.
- Én semmiképp nem adnék ki gagyit.
- A Megasztár megváltoztatta az életed?
- Megnyertem a versenyt, de ugyanolyan vagyok, mint mások. Nem lettem megasztár, még sztár sem. Az viszont jólesik, hogy az év hangjának neveztek ki, bár ez még nem jutott el teljesen a tudatomig. Szerencsére a tévénézők többsége felfigyelt arra, hogy értéket közvetítettünk, és igényes produkciókat nyújtottunk. Persze értek kritikák is. Voltak, akik megjegyezték, hogy ügyesek vagyunk, de nem tehetségesek.
{p} - Neked miket mondtak?
- Számomra a legmegdöbbentőbb az volt, amikor felhívott egy fiú, aki életében többször kísérelt már meg öngyilkosságot. Kinyomozta a telefonszámomat, hogy közölhesse velem, a műsort nézve visszatért az életkedve, és már nem akar többé kiugrani az ablakon.
- Mi volt a legnehezebb pillanat a verseny során?
- Az idegtépő zene az eredményhirdetéskor. S a házban néha nehéz volt egymás rigolyáit elviselni.
{p} - Elégedett vagy magaddal?
- Netán arra gondolsz, hogy fogyókúráznom kellene? Nem foglalkozom ezzel. Van a világban jó néhány molett énekes, s attól még boldogok. Kiskoromban sokat bántottak az alkatom miatt, végül is onnan ered a kishitűségem. De most sikerült felülkerekednem ezen, a felkészülések során egyetlen kedves megjegyzés elég volt ahhoz, hogy jó legyen a napom.
- Vera, ahogy eddig, ezután is drukkolunk neked!...

Ezek is érdekelhetnek