Receptek

Jobb napok - kopp-napok

Egyéb2004. 05. 14. péntek2004. 05. 14.
Receptek


Rákleves
Vajban megpárolunk egy kis fej hagymát, 10 dkg gombát. Megszórjuk liszttel, kevés gyömbérrel. Felengedjük 1 liter vízzel, fűszerezzük 1 kávéskanál vegetával. Főzzük 15 percig. Ezután 2 doboz rákkonzervet öntünk a levesbe. Belekeverünk 2 dl tejszínt, citromlevet, 2 evőkanál száraz tokaji szamorodnit. Meghintjük felaprított pertrezselyemzölddel. Forrón tálaljuk.
Jockey Ewing húspástétoma
1 kg darált marhahúst összedolgozunk 1 nagy fej felaprított hagymával, 2 zöldpaprikával, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzölddel, 8 evőkanál ketchuppal, 10 dkg pirított gombával, 2 gerezd zúzott fokhagymával, 1-2 evőkanál Worcester szósszal és annyi zsemlemorzsával, hogy formázható legyen. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A húsból tömör cipót formázunk és a tál közepébe helyezzük. Megkenjük 4 evőkanál ketchuppal. Előmelegített sütőbe tesszük, de amint betesszük a húst, közepes lángra állítjuk. Lassan sütjük és burgonyapürével tálaljuk.
Részeges Izidor
Elkészítünk egy piskótatésztát 9 tojás, 27 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 3 dkg kakaó, 12 dkg liszt hozzáadásával. Ha a tészta elkészült, megkenjük meggylekvárral, és sorba ráfektetünk fejtett meggybefőttet. 20 dkg darált diót elkeverünk 20 dkg porcukorral, hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és rászórjuk a meggyre. Végül fél dl rummal csepegtetjük végig a diót. 25 dkg margarint kis darabokra vágunk, és megszórjuk 5 dkg kakaóval. Gőz fölött melegítjük, kevergetjük, majd ráöntjük a dióra. Széles késsel, gyors mozdulattal elsimítjuk. Hűtőszekrényben tartjuk, míg a máz megdermed.
A menü ára 4 személyre: 2400 Ft.

Korhely makarónisaláta
Fél zacskó makarónit kettétörünk és sós vízben megfőzzük. Összekeverünk 1 tubus majonézt, 1 dl tejszínt, 1 paradicsompürét 1 evőkanál citromlével, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a makarónira és óvatosan elkeverjük. A tetejére szórunk 10 dkg csíkokra vágott sonkát és 2-3 felcsíkozott savanyú uborkát. Hűtve tálaljuk!
Csirkemáj erdőmester módra
Fél kg csirkemáj mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Megpirítunk 1-2 fej apróra vágott hagymát, 2 db felaprított sárgarépát és fehérrépát. Hozzáadunk 2 kávéskanál borecetet, kevés vizet, fél citromot felkarikázva. Fűszerezzük 1-2 szál rozmaringgal, kevés babérlevéllel, sóval, borssal, 1 kávéskanál mustárral. Puhára pároljuk. 1 pohár tejfölt kikeverünk 2 evőkanál liszttel és ráöntjük a zöldségekre, jól elkeverjük. Visszatesszük bele a májat és hagyjuk még egyet rottyanni. Tálaljuk burgonyafánkkal vagy -krokettel.
Hótündér kedvence
Robotgéppel keményre felverünk 4 tojásfehérjét, 25 dkg porcukrot, 2 kávéskanál citromlét, kevés sót. Margarinnal megkenünk egy sütőlapot és belisztezzük. Kanállal kis halmocskákat szaggatunk a tepsire úgy, hogy körülbelül 2 cm legyen köztük. A sütő legalacsonyabb fokozatán legalább félórát sütjük.
A menü ára 4 személyre: 1000 Ft.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek