Olimpiai résztvevőink

Augusztus közepén kezdődik az olimpia, és most, néhány héttel az esemény előtt egy, a magyar sajtóban még nem közölt összeállítást készítettünk. Körülbelül kétszáz sportolónk lesz majd ott Athénban.

Egyéb2004. 07. 16. péntek2004. 07. 16.
Olimpiai résztvevőink


Asztalitenisz
Bátorfi Csilla,Tóth Krisztina (egyes és páros), Fazekas Mária (egyes).
Nagy szerencsével érmet szerezhet a magyar páros, bár most kétségtelenül jóval nehezebb feladat vár Bátorfiékra, mint négy évvel ezelőtt. Ennél is nagyobb baj, hogy férfi versenyzőink nem jutottak ki Athénba.

Atlétika
Dobos Gábor (100 m), Szeglet Zsolt (400 m), Czukor Zoltán, Tóth János (50 km gyaloglás), Margl Tamás (távolugrás), Biber Zsolt (súlylökés), Fazekas Róbert, Kővágó Zoltán, Varga Roland, Máthé Gábor (diszkosz), Annus Adrián, Botfa Péter, Pars Krisztián (kalapács), Zsivoczky Attila (tízpróba), Varga Judit (800 és 1500 m), Kálovics Anikó (10.000 m), Rakonczai Beáta, Staicu Simona, Kovács Ida (maraton), Győrffy Dóra (magas), Molnár Krisztina (rúd), Vaszi Tünde (távol), Szabó Nikolett (gerely), Tudja Julianna, Dívós Katalin (kalapács).
Atlétikában (és úszásban) kicsit mások a kvalifikációs szabályok. A fent említett sportolók már elérték az úgynevezett A-szintet, amely alapján versenyenként hárman nevezhetők (így diszkoszban valaki kimarad), de nagyobb lesz a kiutazó csapat, hiszen a B-szinttel is lehet majd nevezni versenyzőket. Fazekas Róbert, Annus Adrián, Dívós Katalin és Vaszi Tünde érdemes lesz a kitüntetettebb figyelemre.

Birkózás
Szabadfogás: Aubéli Ottó (120 kg), Ritter Árpád (74 kg), Hatos Gábor (66 kg), Wöller Gergely (60 kg). Kötöttfogás: Majoros István (55 kg), Füredy Levente (66 kg), Berzicza Tamás (74 kg), Virág Lajos (96 kg), Deák Bárdos Mihály (120 kg).
Igen jól szerepeltek fülnyűvőink a kvalifikációs versenyeken, kilencen szereztek kvótát, és a magyar csapat fele bizony a pontszerzésre is esélyes. Deák Bárdos Mihálytól pedig még sokkal, sokkal többet is várhatunk...

Cselgáncs
Ungvári Miklós (66 kg), Kovács Antal (100 kg).
Ha a birkózókat dicsértük, a cselgáncsozókat kissé elmarasztalhatjuk, hiszen a magyar válogatott nem éppen kimagasló számban lehet ott az olimpián. A mennyiség helyett azonban a minőségben bízhatunk: ha Kovács Antal elkerüli a verhetetlennek tartott japánt, akár a döntőig is juthat.

Evezés
Hirling Zsolt és Varga Tamás (könnyűsúlyú kétpár), Haller Ákos és Pető Tibor (kétpár), Remsei Mónika és Stift Edit (könnyűsúlyú kétpár).
Az utóbbi években kezdjük megint felfedezni, hogy a kajak-kenu mellett ez a sportág is létezik. Az elmúlt években parádézó Haller-Pető kettős ezúttal kissé visszaesett, de nem kizárt, hogy valamelyik egységünk a hatos döntőbe jut.

Kajak-kenu
Vereckei Ákos (K-1 500 m, K-4 1000 m), Kökény Roland (K-1 1000 m), Beé István, Benkő Zoltán (K-2 1000 m), Kammerer Zoltán, Storcz Botond (K-2 500 m, K-4 1000 m), Horváth Gábor (K-4 1000 m), Joób Márton (C-1 500 m), Vajda Attila (C-1 1000 m), Kozmann György és Kolonics György (C-2 500 m és C-2 1000 m), Janics Natasa (K-1 500 m, K-2 500 m), Kovács Katalin (K-2 500 m, K-4 500 m), Szabó Szilvia, Bóta Kinga, Viski Erzsébet (K-4 500).
Aranyözön várható! A hölgyek talán mindhárom elsőséget besöprik, de úgy hisszük, a kajakos és kenus férfiak sem maradnak le sokkal, úgyhogy megint a kajak-kenu lehet a legeredményesebb sportágunk.

Kerékpár
Vinczeffy Zsolt (hegyi kerékpározás), Bodrogi László (országúti kerékpározás).
A két magyar biciklis ott lesz Athénban, kerekez egy jót, és reményeink szerint célba ér - minden más komoly eredménynek számít.

Kézilabda
Férfi és női válogatott.
Ha sikerül, két érmet szereznek a magyarok, ha nem, akkor kiesnek a negyeddöntőben. A legvalószínűbb persze az, hogy a hölgyek még érdekeltek lesznek a végjátékban, az urak már nem.

Műugrás
Hajnal András (toronyugrás), Barta Nóra (műugrás).
Itt sem lehetnek vérmesebb reményeink, a két magyar fiataltól szép eredmény lenne, ha továbbjutnának a selejtezőből.

Ökölvívás
Bedák Pál (48 kg), Bedák Zsolt (54 kg), Balog Vilmos (60 kg), Káté Gyula (69 kg), Balzsay Károly (75 kg).
Hú, nagyon kellene már egy bokszérem, de iszonyatosan erős a mezőny, és iszonyatosan gyenge a bírói kar... Szóval bizakodjunk, hogy ha a magyar legények elporolják ellenfeleiket, azt a bírók is úgy látják.

Öttusa
Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Balogh Gábor, Kállai Ákos.
Annyi aranyat kaptunk az olimpiák közti világversenyeken a magyar öttusázóktól, hogy igazából most sem érnénk be kevesebbel - a realitás azonban azt mutatja, Vörös Zsuzsa vagy Balogh Gábor dobogóra juthat. Hogy annak melyik lépcsőjére, arról a pillanatnyi forma dönt.
(Folytatás a jövő héten!)

Ezek is érdekelhetnek