Recept

Jobb napok - kopp-napok

Egyéb2004. 08. 13. péntek2004. 08. 13.
Recept


Babraguval töltött paprika
Négy darab zöldpaprikát kettévágunk, magjától-erétől megtisztítunk. Megfonnyasztunk margarinon 1 közepes fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát. Felkockázunk 1 paprikát, 1 paradicsomot, leszűrünk 1 konzervbabot, és ezeket rádobjuk a hagymára. 2 evőkanál paradicsompürét elkeverünk 3 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, cayenne-i borssal fűszerezzük. Ráöntjük a babra, és 10-15 percig főzzük. A paprikákat megtöltjük a raguval. Serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Tálra tesszük és rizzsel tálaljuk.

Vaddisznószelet bakonyi módra
Nyolc szelet fiatal vaddisznócombot gondosan lehártyázunk és kissé kiklopfolunk. Néhány szem fekete borsot, borókabogyót durvára törünk, hozzáadunk majoránnát, kakukkfüvet, 1 evőkanál mustárt és 1 dl olajat. Ezzel a páccal alaposan bekenjük a húsokat, letakarjuk, és egy napig hűtőben érleljük. 30 dkg erdei gombát megfőzünk, nem túl vékony szeletekre vágjuk. 1 paprikát és 1 paradicsomot felkarikázunk, 2 fej hagymát felaprítunk. A hússzeleteket a pácból kivéve megtörölgetjük és lisztbe forgatjuk. Hirtelen elősütjük mindkét oldalukat, majd egy nagyobb edénybe tesszük őket. A megmaradt zsíron megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, gombát, majd meghintjük 1 evőkanál pirospaprikával. Hozzáadunk 1 dl vizet, sót, borsot. Felforraljuk, és a hússzeletekre öntjük. Fedő alatt 30-40 percig pároljuk. Simára keverünk 2 dl tejszínt 2 kávéskanál liszttel, a húsra öntjük és összeforraljuk. Burgonyakrokettel vagy -pürével tálaljuk.
A menü ára 4 személyre: 5200 Ft.
{p}
Hideg málnaleves
Felteszünk főni 80 dkg málnát 1 liter vízben, 10 dkg cukorral, csipet fahéjjal, szegfűszeggel. Hozzáöntünk fél dl konyakot. Körülbelül 4 perc főzés után áttörjük szitán és 1 dl tejszínnel dúsítjuk. Lehűtjük, tálaláskor málnaszemekkel, tejszínhabbal díszítjük.

Gombás, sonkás canelloni
Először elkészítjük a tésztát. Összegyúrunk 25 dkg lisztet, 2 tojást, 1 evőkanál vizet és 1 mokkáskanál sót. Pihentetjük a tésztát fél órát. Gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk és felvágjuk 10 x 10 cm-es négyzetekre. Töltelék: 10 dkg apróra vágott gombát megpárolunk kisebb fej felaprított hagymával, hozzáadunk 15 dkg apróra vágott sonkát, 1 gerezd zúzott fokhagymát, petrezselyem zöldjét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval. Hozzákeverünk 1 dl tejfölt, 10 dkg juhtúrót. Ezzel megtöltjük a tésztát, és mindkét végét elcsippentjük, nehogy főzés közben kifolyjon a töltelék. Forró, sós vízben kifőzzük. A mártáshoz elkeverünk 3 dl paradicsomlét 2 dl vízzel, 5 dkg reszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval meghintjük. Tűzálló tálba fektetjük a canellonikat, leöntjük a szósszal, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben összesütjük, míg a sajt ráolvad.
A menü ára 4 személyre: 2000 Ft.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek