Egészséges élet időskorban

Immár négy éve szerkeszt internetes, életmóddal foglalkozó magazint www.fitline.hu címen Béres Alexandra. Az alábbiakban e honlap alapján adunk tanácsokat, s nem csak idősebbeknek.

Egyéb2004. 09. 10. péntek2004. 09. 10.
Egészséges élet időskorban


Ráncok nélkül?
Liposzómákat, gyümölcssavakat, multivitaminokat és egyéb, számunkra ismeretlen dolgokat reklámoznak, amelyektől fiatalabbak leszünk. Azt azonban senki sem mondja el, hogy a ránctalanítás ártalmas is lehet, ha a készítményeket mérték nélkül kenjük magunkra. Gondosan olvassuk el az arckrémeken, hogy nappalra vagy éjszakára javasolják. Nappalra a könynyebb állagú krémek a jók, amelyek védenek a káros UV-sugárzásoktól is; éjszakára inkább a hidratáló hatás a fontos, hogy feltöltsük bőrünket. A szemránckrémmel is bánjunk csínján! Mindig nagyon keveset vigyünk fel a szemünk alá, és finom, enyhe ütögető mozdulatokkal dolgozzuk be. A szemhéj felső részén belülről kifelé, míg alatta kintről befelé haladjanak ujjaink. A dohányzás is ráncosít, amellett, hogy nagyon egészségtelen.

Visszaforgatható az idő kereke...
...de nem öregedésgátló csodaszerekkel! A szellemi és fizikai restség az, ami öregessé teszi az embereket. Kísérletek igazolják, hogy az idősek otthonában élőknek is elég volt két-három hónap rendszeres edzés, hogy megerősödjenek, visszanyerjék jó közérzetüket és javuljon az önbecsülésük.

Bomba nő leszek!
Harminc felett már minden egyes kiló háromszor olyan nehezen megy le, mint lánykorunkban. Ám a jó alak negyven felett sem hiú ábránd. Persze attól senkinek sem lesz kisebb a feneke, ha a Vad angyal nézése közben hangosan sóhajtozik és egyenként gyűri le a sajtos chipseket. Ne a kifutók tizenéves modelljeit irigyelje, reális célt tűzzön ki. Ne koplaljon, hanem változtasson az étkezésén (például este csak salátát és halhúst fogyasszon), azt próbálja betartani. Ne öt nap után várja a látványos eredményt.

Ezek is érdekelhetnek