Ölt a játékszenvedély

Feltehetően élete végéig börtönben marad az a győri biztonsági őr, aki ez év januárjában kegyetlen hidegvérrel megölte kedvesét, akit állítólag szeretett. A lány anyjának erről más a véleménye: szerinte a játékszenvedélyének élő, kigyúrt, nagydarab férfi azért hajtotta végre szörnyű tettét, mert úgy látszott, elveszíti pénzforrását.

Egyéb2004. 09. 17. péntek2004. 09. 17.
Ölt a játékszenvedély


Hangosan könyörgött az életéért, de senki nem sietett a 22 éves gönyűi B. Judit segítségére, amikor korábbi élettársa, a 29 éves győri K. Tamás ez év január 10-én, szombat éjszaka a nyakánál fogva vonszolta a lakóházak között, majd a Malom-ligetben hét késszúrással megölte.A pár korábbi albérleti lakásuk előtt, a Bartók Béla út 27. számú ház lépcsőházában kezdett veszekedni, éjféltájban. Az egyik lakó kinézett ajtaja kémlelőnyílásán, s látta, hogy a férfi fojtogatja a lányt, aki könyörgött: "Segítség, hívjanak rendőrt, meg akar ölni!" Közben azt is kiabálta, hogy a fiú hagyja békén őt, értse már meg végre, hogy vége, bármit is tesz. A lakó ezért telefonon felhívta a rendőrség ügyeletét.
Ennél többet azonban sem ő, sem a későbbiekben más nem tett. Talán, ha a zárt ajtó mögül kikiáltva rendőrséggel fenyegetik meg a férfit, Judit még mindig élne. A Győri Rendőrkapitányság járőrei hiába értek gyorsan a helyszínre, a háznál már senkit nem találtak. Elindultak a férfi és a nő keresésére. A közben eltelt időben a már teljesen elborult agyú K. Tamás több háztömb mellett elvonszolva egy Malom-ligeti padig húzta a lányt, ahol végül a járőrök észlelték a gyanús mozgást.
A férfi a rendőrök láttán elszaladt, s egy autó alá bújt. A járőr onnan húzta elő. K. Tamás akkor már könyörgött a rendőrnek, hogy ne bántsa. Ruházatának átvizsgálásakor előkerült egy rugós kés, és a lány táskája is a kocsi alatt volt. Eközben a másik rendőr rátalált a pad mellett élettelenül fekvő, több sebből vérző áldozatra. A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. Judit vére pirosra festette a fehér havat...
Az őrizetbe vett férfi beismerte tettét, de arról a mai napig nem hajlandó nyilatkozni, hogy miért ölte meg védtelen áldozatát. A nála talált rugós késen nem volt vérnyom, de a pad mellett egy 17 centis, vérrel erősen szennyezett kés feküdt. Mindebből úgy tűnt, a férfi fel volt készülve rá, hogy ha a lány ellenkezik, megöli. Judit bal mellkasán, a szíve körül több késszúrást talált a helyszínelő, de jobb kezének középső ujja is el volt vágva. Feltehetően védekezés közben sérült meg. A gyilkosságot követő igazságügyi orvos szakértői vizsgálat azt bizonyítja, hogy a lányt hét szúrással ölte meg a férfi, közülük három egyenként is halálos volt.
A lány anyjának állítása szerint a férfi minden pénzt eljátszott. A pár mindenüket zálogba adta, Judit keresetéből éltek. A férfinak sokszor még akkor sem volt pénze, amikor dolgozott. Többször azt állította, hogy nem kapta meg a fizetését, amit persze elherdált, akárcsak az albérletre vagy a befizetni való csekkekre szánt pénzt. A gyilkosság előtti őszön azt állította K. Tamás, hogy a győri Erzsébet ligetben leütötték, és elrabolták tőle a havi fizetését meg a befizetésre félretett összeget. Mint kiderült, azt a pénzt is elkockázta. A rendőrség hatóság félrevezetése miatt indított eljárást ellene.
A lány először az ősz elején hagyta ott K. Tamást, hazaköltözött. A férfi folyamatosan zaklatta, nemkülönben a családot, de még Judit munkatársait is. Olykor negyedóránként telefonált, de vagy nem szólt bele, vagy más néven, s előfordult, hogy rendőrként mutatkozott be. A nő érezte, hogy minden lépését figyeli. Vesztére, egy idő után - hiába kérték a szülők, hogy ne tegye - kibékült vele. Aztán eljött december huszadika, amikor a lány végleg megelégelte az egészet, új albérletet keresett. A férfi ott is állandóan üldözte. S eljött a végzetes éjszaka... Judit édesanyja ma sem érti, hogy miért nem segített senki, amikor gyermeke jajveszékelve rimánkodott: szabadítsák ki gyilkosa kezei közül
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás lezárta után nyereségvágyból, előre kitervelten és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt a közelmúltban vádemelési javaslattal adta át az ügy iratait az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetnek