Ritmusok - érzések

E heti kínálatunk: Bagi Iván és Nacsa Olivér paródiái, a Beastie Boys korongja és a Now.hu válogatáslemez.

EgyébBorzák Tibor2004. 09. 03. péntek2004. 09. 03.
Ritmusok - érzések


Paródia
Bagi Iván és Nacsa Olivér paródiái közül a legnagyobb sikert a Korda György-Balázs Klári kettősé érte el. A legszigorúbb kritikusok is elismerték a fiúk teljesítményét. S valóban, Nacsa remekül utánozza Kordát, aki nemhogy megsértődött volna, inkább még közös fellépésekre is vállalkozik. A tehetséges humoristák folyamatosan láthatók a televízió képernyőjén, Banánhéj című "túlélőműsorukat" a tv2 a nyáron megismételte, és hamarosan jönnek az újabb adások. Közben elkészült első lemezük is, melyen legsikeresebb magánszámaik hallhatók. Görbe tükröt mutatnak Charlie-nak, Kozsónak, Szikora Robinak, Zoránnak, Komár Lászlónak, Lagzi Lajcsinak, Pataky Attilának, Demjén Rózsinak és Balázs Fecónak is. Legismertebb slágereiket fogalmazzák újra, persze viccesre hangolva a mondandót. Valamennyien meg is szólalnak a dalok végeztével, a "banánságokhoz" természetesen Bagi és Nacsa kölcsönzi a hangját. A zenei anyag rendezője és hangszerelője Czomba Imre, a dalszövegek Csajthay Csaba nevéhez fűződnek. A humoristapáros első dobását kedvezően fogadta a közönség, de hogy sikerül-e megőrizniük pozíciójukat, az a folytatás színvonalán múlik. (EMI)

Hip-hop
Újra hallatja hangját a Beastie Boys legénysége, akik mára hárman maradtak. Tulajdonképpen a szemünk láttán nőttek fel. A nyolcvanas évek elején kezdték, méghozzá punkzenekarként. Aztán irányt váltottak: a rap következett. Engedtek a csábításnak, könnyedebbre hangolták szerzeményeiket, de rájöttek, hogy hibáztak, közönségük az eredeti stílusukat szereti, így visszatértek a múltba, már ami a hangzást illeti. A fiúk időközben szólóban is sorra bemutatkoztak, műfaji palettájuk igencsak változatos volt, egyikük még countryt is játszott. A Beasty Boys 1998-ban jelentkezett utoljára stúdióalbummal, azt követően dupla válogatáslemezzel zárták le addigi pályafutásukat, majd kiadtak egy klipgyűjteményt. Hat évnek kellett eltelnie, hogy ismét róluk szóljanak a hírek. A banda hatodik korongjának címe: To The 5 Boroughs. Az új szerzemények az old school hip-hop irányzathoz tartoznak, nemcsak zeneileg, hanem a mondandót illetően is lényegretörők, sőt nagyon is őszinték, néhol egyértelműen az amerikai elnök ellen szólnak. A lemezborítóról egyértelműsíthető városuk, New York (a rajzon még ott az ikertoronyház!) iránti tiszteletük. A kulcsdal az An Open Letter to NYC. (EMI/Capitol)

Válogatás
Now elnevezéssel eddig leginkább külföldi slágereket tartalmazó válogatáslemezek láttak napvilágot, ám a sikeren felbuzdulva elkészült a magyar verzió is, immáron harmadszor. A recept borzasztóan egyszerű: egymás után kell szerkeszteni a mostanság közkedvelt sikerszámokat. A Now.hu: a legfrissebb hazai című kiadvány esetében a mieinket. Hallható a Hooligans, a Unique, a TNT & Szekeres Adrienn, a V-Tech, a Crystal, a NOX, a Fiesta, a Romantic, L.L. Junior, a Zanzibar, a Supernem, a Kowalsky meg a Vega, a Belga, Varga Zsuzsa, Emilio, Auth Csilla, Király Linda és Andrewboy & Dennis Clarke egy-egy dala. Hogy melyek, azt nem nehéz kitalálni. Játszom, Úton, Híd a folyót, Ébredj fel... és a többiek. Ezek a rádióból ismert kompozíciók eredeti verzióban, teljes hosszúságban szólnak, úgyhogy a Now.hu erénye a magyar vonal favorizálása mellett ebben rejlik. (EMI)

Ezek is érdekelhetnek