"Lesz még Peti világbajnok!"

Lékó Péter hajszálnyival maradt el a sakk-világbajnoki címtől. Sikeréhez sok szeretettel gartulálunk, s hisszük: küzd még majd e nemes címért!

EgyébKovács Nándor2004. 10. 22. péntek2004. 10. 22.
"Lesz még Peti világbajnok!"


Lékó Péter édesapja, Lékó Károly vegyésztechnikus Szabadkán, a kelebiai kőolajmező kitermelési részlegében dolgozik. Napokkal előbb megbeszéltük, ha fia, Péter megszerzi a sakk-világbajnoki címet, mindenképpen beszélgetni fogunk a kezdő lépéseit itt, Szabadkán megtevő bajnok indulásáról. A terv, a szándék ezúttal nem jött be, ám egy kérdés erejéig mégiscsak felhívtam Lékó Károlyt: ha valaki, ő meg tudja mondani, mennyire tudta fia kedvét szegni a győzelem elmaradása.
- Peti örök életében maximálisan kitartó volt. A győzni akarás hajtotta ugyan, de soha sem vette el kedvét, ha ez nem sikerült az első próbálkozásnál. A veszteségek számára mindig ösztönzően hatottak. Meg vagyok győződve róla, most sem adja fel. Ez a párviadal jó alkalom volt számára, hogy lássa, mennyit kell még dolgoznia a világbajnoki cím megszerzéséért. Félmegoldásokkal sohasem érte be. Optimista vagyok, és tudom, nem mond le arról, hogy világbajnok legyen. Ezúttal nem veszített, éppen csak a győzelem maradt el. Egyébként az természetes: ha két óriás játszik, egyiknek alul kell maradnia.

Ezek is érdekelhetnek