Patkánykartell

Felettébb elszaporodtak a patkányok egyik alföldi nagyvárosunkban. A helyi ÁNTSZ jelzésére önkormányzati hivatalnokok egész hadát mozgósították.

EgyébT. Dögei Imre2004. 10. 22. péntek2004. 10. 22.
Patkánykartell


No nem a csapásnak számító vándorpatkány elleni hadművelet megtervezése és végrehajtása céljából fújták meg a riadót. A főerőket az adminisztráció szakszerű lebonyolítása kötötte le. A mentesítés költsége csaknem tízmillió forint, így közbeszerzési pályázatot kell kiírni, majd szabályosan elbírálni, kihirdetni. És még ott a fellebbezési idő. Hogyisne! Nem akarnak ők sundám-bundám, kartellgyanús ügyletekbe keveredni. Mint nemrég az autópálya-építők. Neeem! Azért adott nekik íróasztalt az Úr, hogy munkát is találjon hozzá.
Telt-múlt az idő - a patkányok meg vigadtak és sokasodtak. Hiszen nagy természettel áldotta meg őket a Teremtő, évente négyszer is fialnak, egyszerre 8-12 utódot. Közülük a legöregebbek rettegve emlegettek két B betűs helységnevet: "Budapest és Bábolna a hetvenes évek elején összefogott ellenünk. Azóta a legnagyobb terített asztalunknak számító hely az egyetlen patkánymentes világváros. Pedig a daliás időkben voltunk ott vagy kétmillióan. Patkány akad ott számos azóta is, csak hát azok a Homo sapiensből fajzottak el..." - sugdolóztak a csatornák mélyén.
A főpatkány javaslatára még kartellbe is tömörültek, s immár a versengés minden korlátjától szabadulva tették alant a dolgukat: nyugodtan szaporodtak.
Fölöttük meg nőttön-nőtt a Közbeszerzés patkányirtásra című aktahalmaz...

Ezek is érdekelhetnek