Júlia, a csodálatos

Futótűzként terjedt el a hír a múlt hét közepén, hogy Szabó István Csodálatos Júlia című új filmjének budapesti díszbemutatóján hatalmas sztárparádé várható.

EgyébBorzák Tibor2004. 11. 19. péntek2004. 11. 19.
Júlia, a csodálatos




Sokan epedve várták a férfi főszereplőt, az Oscar-díjas Jeremy Irons-t, aki egyebek közt A vasálarcos, A szerencse forgandó, a Kísértetház, a Lolita című filmben alakított maradandót, de az angol színész nem jött el. Itt volt viszont a címszereplő, Annette Bening, aki Az amerikai szépség révén robbant be a filmvilágba, és a sajtótájékoztatón megosztotta az új produkció budapesti és kecskeméti forgatásán szerzett kedves emlékeit.
A Csodálatos Júlia forgatókönyvét az Oscar-díjas Ronald Harwood Somerset Maugham Színház című regényéből írta, melyet a szintén Oscar-díjas Szabó István rendezett Robert Lantos producer felkérésére. Az operatőr ezúttal is Koltai Lajos volt, akinek ez a tizennegyedik közös munkája az utóbbi időben főleg külföldön dolgozó rendezővel.
Hogy a szenvedélyről, csalásról, szerelemről szóló történetet középpontba helyező alkotás iránt máris nagy az érdeklődés - az Európai Filmakadémia a legjobb operatőri munkáért jelöli díjra -, abban nyilván nagy szerepe van a produkcióban részt vevő hírességeknek is.
(Képünkön: Annette Bening, Szabó István és Koltai Lajos.)

Ezek is érdekelhetnek