Megjelent a 2005-ös Kincses Kalendárium

Már kapható az immár 110. évfolyamát számláló, 2005-ös Kincses Kalendárium. Keresse az újságosoknál és a postahivatalokban!

Egyéb2004. 11. 12. péntek2004. 11. 12.
Megjelent a 2005-ös Kincses Kalendárium


Az évkönyv őrzi jeles hagyományait, egyszersmind figyelemmel kíséri jelenünk érdekességeit és a közeljövő eseményeit is. A kalendárium megírásában, szerkesztésében, illusztrálásában a Szabad Föld újságírói jeleskedtek.
Az Interjú rovatban megszólaló miniszter, akadémikus és alkotmányjogász leginkább a lehetőségeket elemzi, legyen szó az agrárium helyzetéről, a tudomány és a gyakorlat kapcsolatáról vagy alkotmányunk értékállóságáról.
A Hazai földön rovat segítségével országjárásra indulhat az olvasó, míg a Sorsok, emberek című összeállításban tanulságos és megrázó életutakat ismerhet meg. A Határainkon túl rovatba a Kárpát-medence magyarlakta tájairól érkeztek tudósítások.
A Hazánk és az Európai Unió rovatban az évkönyv a csatlakozás óta eltelt hónapok tapasztalatait adja közre, valamint a sokak számára hasznosítható tudnivalókból válogat.
A Gazdanaptárban az egyes hónapok tennivalóihoz adott tanácsokat veheti sorra az olvasó. A kalendáriumban a tudomány és a technika értékei, újdonságai csakúgy fellelhetők, mint a családi élet mindennapjaiban hasznosítható régmúlt és mai történetek, szellemes ötletek és okos praktikák sora.
Az irodalmi gyűjtemény a magyar literatúra jeleseinek munkáiból válogat, míg a Kikapcsoló rovat ezúttal is elsősorban a szórakozást, a lazítást segíti. A sportösszeállítás bőségesen foglakozik az athéni olimpia fényeivel és árnyaival, a Kis Kincses pedig a legifjabbak és a tizenévesek számára szerez gondolatébresztő és üde perceket.
A Kincses Kalendárium 2005 sem feledkezett meg az olvasók által várt csillagászati és névnaptárról, nyereménypályázatról, rejtvényekről, vásárnaptárról, melyek elmaradhatatlan részei az évkönyvnek.

Ezek is érdekelhetnek