Szemét-keringő

Heti több száz tonna hulladéknak kell helyet találni Tolna megyében – tudta meg az MTI. A cikói hulladéklerakó csak egy-másfél hónapos késéssel készül el, és a szemétszállítók egyelőre nem tudják, addig hová tegyék a környék szemetét.

EgyensúlyIlijin Kinga2009. 07. 10. péntek2009. 07. 10.
Szemét-keringő

Egy útvonalváltozás és az esőzések miatt késik a nagytérségi hulladéklerakó július 15-re tervezett átadása a Bonyhád melletti Cikón. A dél-dunántúli régióban egy napra időzítették a bezárásra ítélt 12 szeméttelep megszüntetését és három új lerakó megnyitását – az utóbbiakból azonban csak kettő, a somi és az ordacsehi készült el időre. Ez a két lerakó Somogy megyében van, így ha végül a cikói telep átadásáig ide kell szállítani a szemetet Tolnából, az komoly többletköltséget jelentene a szolgáltatóknak.

A Dél-Balaton–Sióvölgye hulladékgazdálkodási rendszer keretében épülő három lerakó mellett novemberre tizenhét hulladékudvar, nyolc komposztáló, három válogató és négy átrakó állomás is megépül novemberig. A bezárt szeméttelepek miatti átszervezés következményeként a térség több településén is drágulhatnak a szemétszállítási díjak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek