Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Valóságos vitamin- és enzimbombát jelentenek a szervezetnek a csírázó magvak. Érdemes kipróbálni, mindegyik növény mást és mást tud!
A különféle magok csíráit lassan már nemcsak a vegetáriánusok kezdik felfedezni maguknak, hanem mindazok, akik valami élő, egészséges tápanyagra vágynak. Akadnak, akik hisznek a csírák egészségvédő hatásában, s nemcsak a jó ízük, frissességük miatt válogatnak e magvakból.
A csírákra jellemző, hogy könnyen emészthető formában tálalják a szervezetnek a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, életfontosságú enzimeket. Készen is kaphatók, de némi türelemmel, valamint vízzel 3-4 nap alatt otthon is „elővarázsolhatjuk” őket.
Mindehhez elég egy csíráztatótál, s némi vegyszermentes mag, például retek, brokkoli, lenmag, tökmag. A sötétben csírázott magvak főleg B-vitainban gazdagok, a világosban fejlődők pedig C-vitaminban. Lássuk, melyik milyen bajt enyhíthet.
Spárgacsíra: úgynevezett asparagint tartalmaz, mely segít helyreállítani a vér sav–lúg egyensúlyát. Emellett jelentős hatása, hogy tisztítja a vesecsatornákat.
Sárgarépacsíra: fogyasztása egyenletesen egészséges tónust kölcsönöz a bőrnek. A jó hatáshoz hozzájárul a sárgarépában található A-vitamin előanyag, a béta karotin, mely segít az immunrendszernek, javítja a látást. Tartalmaz még B-, C- és E-vitamint is.
Vöröskáposztacsíra: erősíti a csontokat, mivel igen sok kalciumot tartalmaz. Mint más káposztafélék is, véd az emésztőszervi – vastagbél, gyomor – problémák ellen, gyógyítja a fekélyeket.
Brokkolicsíra: használ a csontoknak, a fogaknak, tisztítja a vért, javítja a keringést.
Retekcsíra: természetes antibiotikum, enyhíti a gyulladásokat.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu