Szívünk Napja 2010

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Szív Világnapja alkalmából szeptember 26-án ismét közös ünneplésre invitálja a lakosságot. Ezen a napon minden évben szívünk egészsége és a kockázati tényezők elleni védekezés áll a középpontban.

Élet-egészség2010. 09. 13. hétfő2010. 09. 13.
Szívünk Napja 2010

A Szívünk Napján a számos interaktív szakmai előadás és színpadi bemutató révén a szervezők célja bevezetni a lakosságot a szív- és érrendszeri betegségek prevenciós lehetőségeinek világába. Ahogy azt a kezdeményezés jelmondata is mutatja, a kardiológusok ebben az évben különös figyelmet szentelnek a mozgás egészségmegőrző szerepének hangsúlyozására.

A rendezvényen igénybe vehető ingyenes szűrővizsgálatok és szakorvosi tanácsadás révén a felnőttek megtudhatják, hogy milyen állapotban is van szívük valójában és mit kell tenniük az egészségmegőrzésük érdekében. A Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói pedig a gyermekek elé varázsolják az elsősegélynyújtás világát.

Természetesen szórakoztató programok egész sora is várja a Szív Világnapján ünnepelni vágyó felnőtteket és gyermekeket egyaránt. A rendezvényre kilátogatók jó kedvéről többek között salsa, capoeira és thai chi bemutatók, valamint a Csillag Születik sztárfellépői gondoskodnak. Ezek mellett kicsik és nagyok találkozhatnak a Barátok Közt sorozat közismert szereplőivel is. A reggel 10 órától kezdődő programok sorát a Republic zenekar koncertje zárja.

Az immár hagyományosan, évente megrendezésre kerülő ingyenes eseménynek ezúttal is a budapesti Városliget ad otthont. A rendezvény házigazdái Barabás Éva és Dömsödi Gábor lesznek. Találkozzunk szeptember 26-án a Városligetben, a Szívünk Napján! „Élj és mozogj a szívedért!”

Ezek is érdekelhetnek