Szépítő-gyógyító szőlő

Szüretkor nem csak a gazdák állnak készen a borkészítésre, de a családok asztaláról sem hiányozhat a friss, vitamindús szőlő. Többet ér bármely vitaminpirulánál!

Élet-egészségBalogh Mária2010. 10. 10. vasárnap2010. 10. 10.
Szépítő-gyógyító szőlő

A szakemberek hangsúlyozzák, hogy érett szőlőt vásároljunk, mert leszüretelve nem érik  tovább. Kutatások igazolják, hogy aki hetente legalább háromszor fogyaszt szőlőt, számos vitaminhoz és ásványi anyaghoz juttatja a szervezetét, erősítive ezzel az immunrendszerét.

Valamennyi fajtája egészséges – a vörös valamivel értékesebb vitaminokban. Minél sötétebb a szőlő színe, annál több benne a betegségeket megelőző antioxidáns.

A szőlő segít a daganatok megelőzésében, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást – és nem utolsósorban szépíti a bőrt. Aki édességet kíván, azt is megtalálja azt az ízletes szőlőben. S a szőlőmag legalább olyan jótékony hatású, mint maga a gyümölcs.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek