Sztárok divatja

Chanel, Dior, Donna Karan. Csak néhány a nagy divatházak közül, amelyek sok év után először jelentkeztek kifejezetten kötött kollekcióval az idén.

Életstílus2008. 12. 01. hétfő2008. 12. 01.
Sztárok divatja

Nincs mese, a kötött újra divatba jött, és ma már nem a nagymama kinyúlt, kibolyhosodott szvettere jut eszünkbe, amit a macinacihoz felvehetünk. A fonalak hatalmas minőségi változáson mentek keresztül az utóbbi években, a kézi kötésű holmik pedig ismét reneszánszukat élik. Egy-egy híresebb tervező kézzel készített terméke csillagászati összegekért kelhet el.

Ám nem kell mindjárt megrohamozni a neves márkák méregdrága üzleteit. Ha némi kreativitással és ügyes kézzel vagyunk megáldva, mi magunk is egyedi, semmi máshoz sem hasonlító ruhákat készíthetünk. Mert a kötés és horgolás olyan hobbi, amit már a hollywoodi sztárok is űznek, sőt, kötős klubokat alapítanak. Daryl Hannah vagy a többszörös Oscar-díjas Julia Roberts a környezetében élő hírességeket is agitálja, hogy ily módon töltsék el a szabadidejüket. Persze könnyű nekik, mondhatnánk, hiszen az Újvilágban a teremtés koronái is kötnek. Ne nevessenek: például az alkoholproblémákkal küszködő férfiaknak terápiás célzattal tartanak összejöveteleket s bármilyen meglepő is: imádják.

Elő tehát a kötőtűkkel, kérjünk a nagymamától egy kis segítséget, és egy hosszú, fárasztó nap levezetéseként varázsoljunk! Pulóvert, kardigánt, mellényt, szoknyát, kabátot a lehetőségek tárháza végtelen. Az idei ősz és tél trendszínei: a lila, a szürke, a zöld, a bézs, és annak árnyalatai. Ötletért nem kell messzire menni, mindössze az első újságosig, hiszen az Amelie magazinból minden hónapban 18-20 vadonatúj modell közül válogathatunk. Nem kell megijedni a kezdőknek sem, hiszen mindenki találhat a gyakorlottsági szintjének megfelelő ruhákat.

S ha már kötött, akkor divat. Fiatal és már befutott tervezők minden korosztály számára kreálnak modelleket. A tucatáru ugyanis bármelyik üzletben megvehető, de az olyan ruha, amelyet kizárólag a lap olvasóinak terveznek, nem jön szembe velünk az utcán. Emellett még számos érdekességet kínál a lap: elsősorban fiataloknak szóló kreatív ötleteket, s nem csak a kötés és horgolás témakörében. Fűzhetnek gyöngyöt, készíthetnek lakásdekorációt, varrhatnak kedvükre. A kézimunka pedig nem csak annak öröm, aki műveli, hanem mindazok is élvezhetik az eredményét, akiknek készítjük, vagy akik részesei az életünknek. Ha már elkezdték, nem akarják majd abbahagyni! Az Amelie-vel olyan színes lehet a világ, amilyennek csak megálmodják.

Ízelítőként pedig tekintsék meg, hogyan is forgatták az Amelie magazin első reklámfilmjét.

Készültünk sok-sok kötött és horgolt ruhával, kiegészítővel és egy lelkes csapat serénykedett azon, hogy bemutassa önöknek a különböző korok divatjait – mai köntösbe bújtatva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek