Kedvenc virágunk: lelkünk tükre

„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!” – szól a jól ismert mondás. A lélekbúvárok ennyivel nem elégedtek meg, azt is kiderítették: kedvenc virágunk a lelkünk tükörképe.

ÉletstílusBalogh Mária2009. 07. 19. vasárnap2009. 07. 19.
Kedvenc virágunk: lelkünk tükre

–Tegyék próbára magukat, amennyiben kedvenc virágukat megtalálják az itt következő felsorolásban.

- Rózsa: a szerelem virágának kedvelői érzékenyek és érzékiek, teli vannak szenvedéllyel. Sokan közülük szívesen szerepelnek mások előtt, s ha kell, a színpadias viselkedést sem vetik meg. Szeretnek magabiztosnak, határozottnak tűnni, gyöngéd énjüket csak azoknak mutatják meg, akik közel állnak a szívükhöz. Akkor igazán boldogok, ha a magánéletben megélhetik a szerelmet, a romantikát és a kölcsönös odaadást. Rózsát nem illik ismeretlen nőnek vagy munkatársunknak adni, félreérthető a gesztus – kivéve akkor, ha a másik tudtára szeretnénk adni gyöngéd érzéseinket, hogy a másik nem közömbös a számunkra.

- Frézia: a tavasz szerelemillatú, színes hírnökét nem mindenki ismeri. A lila, sárga, fehér vagy bordó szirmú, tölcsér alakú virág a mély érzésű, szentimentális, olykor idealista emberek kedvence. Vannak, akik különös varázserőt tulajdonítanak az illatának, ezért a szerelmüket akkor is meglepik vele, ha se születésnapjuk, se névnapjuk nincs. Aki a fréziát szereti, gyakorta magába a szerelembe szerelmes – szeretetre éhes, a magányosságtól szenvedő ember, akit könnyű becsapni.

- Margaréta, gerbera: e két virág a megbízható, puritán, mégis eredeti személyiségű emberek kedvence. Tudásvágyuk óriási, bár néha úgy tűnik, hogy figyelmetlenek, mégis minden apró rezdülést elraktároznak a fontos eseményekből. Szeretik a kihívásokat, ezért mindig résen állnak, de érzéseiket olykor elrejtik. Fontos számukra az önállóság, nem szeretik, ha irányítják őket, s a szerelemben is nagyobb szabadságra vágynak, mint amit a legtöbbször kapnak. Ha csalódás éri őket, hajlamosak búnak adni a fejüket. A barátaik számára igazi kincset jelentenek, így sosem maradnak egyedül, vigasztalás nélkül.

- Tulipán: e virág rajongói már kora tavasszal a vázájukba tesznek pár szálat a csodás sárga és piros virágból. Kedvelőit mély érzésű, romantikus, barátságos, hűséges, olykor érzelgős típusnak tartják. A tulipánimádók segítőkészek, önfeláldozóak, a meleg otthon megteremtői. Néha arról ábrándoznak, amire vágyódnak, s nem veszik tudomásul a realitásokat. Mások pedig éppen hogy két lábbal állnak a földön, de szeretnek szende, érzékeny alkatúnak mutatkozni, bár céljaikért néha másokat is félresöpörnek. Ez utóbbi tulipánimádókból kevesebb van, de előfordulnak, s mindig ahhoz idomulnak, akivel kapcsolatba léptek. A szerelemben olykor visszafogottak, kishitűek, máskor a végletekig szenvedélyesek és csöppet sem szégyellősek. Attól függ, hogy szerelmesek-e, vagy csak szeretkezni támadt kedvük.

- Nárcisz: kedvelői bizakodóak, lelkesek, sosem néznek vissza a borús múltba, csakis előre. Bármilyen nehéz helyzetbe kerülnek, megőrzik lelki békéjüket, nem veszekednek, nem kiabálnak, legfeljebb csendesen félrevonulnak. Fontos számukra a külső megjelenés, az öltözködés, ezért vannak, akik hiúnak tartják e virágért rajongókat. Barátaik és társaik mindig, minden helyzetben számíthatnak a nárciszt szeretőkre.

- Kardvirág: e virág kedvelői mély érzésűek, bár olykor kifelé határozottnak, szigorúnak mutatják magukat. Ez csupán védekezés valamely korábban elszenvedett sérelem vagy csalódás miatt. Szeretik a harmóniát, a rendet és az őszinteséget, bár ők maguk gyakran rejtik el érzéseiket. Nem szeretik, ha irányítják őket, még akkor sem, ha kiszolgáltatottá, elesetté váltak. Hűséges társak, s ugyanezt várják el a párjuktól. Gyakran megbocsájtanak, de nem felejtenek – éppen ezek a fájó érzések váltják ki hitetlenségüket és zárkózottságukat.

Ezek is érdekelhetnek