Napot hozó Omega

Petróleumlámpa, Gyöngyhajú lány, Éjszakai országúton, Nem tudom a neved, Csillagok útján. A népszerű slágerek címeit még jócskán sorolni lehetne, de talán érdemesebb meghallgatni azokat, méghozzá élőben. Erre a közeljövőben lehetőségünk is lesz, hiszen a legendás és ma is népszerű Omega együttes ismét országjáró turnéra vállalkozott.

FiatalokPethes József2004. 04. 22. csütörtök2004. 04. 22.
Napot hozó Omega

Az utóbbi másfél évtizedben megszokhattuk, hogy a nagy hazai zenekarok időnként összeállnak egy-egy koncert erejéig. Arra azonban, hogy ne csak a fővárosban lépjen fel, hanem elutazzon vidéki nagyvárosokba, egyedül az Omega vállalkozik.
{p} A turné május 8-án kezdődik Zalaegerszegen, s a hónap elég zsúfolt lesz, hiszen a fiúk 13-án Békéscsabán, 15-én Nyíregyházán, 22-én Győrött, 27-én Miskolcon, 29-én pedig Debrecenben lépnek föl. A vidéki rendezvénysorozat június elsején ér véget Pécsett, majd szeptember 18-án szeretnék elkápráztatni a Puskás Ferenc Stadion (Népstadion) 35-40 ezres közönségét is."
{p} Hosszú évek után végre vidékre is eljutunk, aminek nagyon örülök" - mondta Debreceni Ferenc, az együttes dobosa a turnét beharangozó sajtótájékoztatón. Kóbor János pedig így vélekedett: "Húsz éve tartozunk a vidéknek ezzel a koncerttel. Ma már szerencsére vannak olyan sportcsarnokok, ahol tökéletes a berendezés, a technikai felszereltség." A zenekar énekese régebben úgy gondolta, hogy egy bizonyos életkor után a fellépéseket abba fogják hagyni, de a közönség, a rajongótábor kiköveteli a koncerteket. Aztán érdemes bemutatni a mai fiataloknak is az elmúlt negyvenkét év slágertermését, hiszen az együttes 1962-ben alakult.
{p} Mihály Tamás szerint ők öten még most is vannak olyan formában, hogy lázba tudják hozni a közönséget. A koncerteken várhatóan a harminc legnépszerűbb Omega-sláger csendül fel, Molnár György meg is jegyezte, hogy bizony egy-két számot újra meg kell tanulniuk. Benkő László szerint példaértékű lesz a vidéki  turné, hiszen számításaik szerint körülbelül nyolcvanezer embernek játszanak majd. A teljes egészében élő koncerteken olyan neves vendégek lépnek fel, mint Szekeres Tamás, Gömöri Zsolt, Keresztes Ildikó és Demeter György.A rendezvénysorozat - amelyre a zenekar világszínvonalú fény- és hangtechnikával készül - a Napot hoztam, csillagot címet kapta.


{p} Ez a dal az Időrabló című lemez nyitó dala volt, és ebből az albumból adták el a legtöbbet külföldön. Bizonyára ez is elhangzik a koncerteken, ahol rádöbbenhetünk, hogy bizony az Omega zenéjén generációk nőttek fel. Az első rajongók már nagyszülők, a derékhad a gyerekeit neveli.Így nem lesz nehéz megtölteni egy-egy sportcsarnokot!

Ezek is érdekelhetnek