Ismét robban a TNT

Június 19-én TNT-rajongókkal telik meg a budapesti Kisstadion: ott rendezik meg a népszerű együttes lemezbemutató koncertjét. Negyedik albumának számai sokaknak nem hangzanak ismeretlenül, hiszen közülük jó néhány már igazi sláger. Azok sem csalódnak, akik a régebbi nótákra kíváncsiak, ugyanis keresztmetszetet kaphatunk a zenekar eddigi nyolc évének legjobb terméséből.

FiatalokPethes József2004. 06. 04. péntek2004. 06. 04.
Ismét robban a TNT

Dobrády Ákos, a TNT frontembere szerint a rendezvény újabb mérföldkő lesz az életükben.- Mire számíthatunk ezen a szombat estén? - kérdeztük a zenészt.- Rengeteg meglepetéssel készülünk, zenei fordulatokban, látványban, show-elemekben sokkal gazdagabb lesz ez a koncert, mint a két évvel ezelőtti buli ugyanitt, akkor körülbelül tizenkétezren jöttek el. A nagyszabású koncertek azért fontosak, mert erőt tudunk meríteni a folytatáshoz.

{p} - Miért változtattatok a stílusotokon? Eleinte keményebb dance zenét játszottatok, az utóbi években pedig főleg lírai dalokkal jelentkeztetek.

- Már az első lemezünk készítésekor is voltak a tarsolyunkban olyan lírai számok, mint a Sírni tudnék vagy a Bolond, aki sír, de úgy gondoltuk, nem tudunk berobbani velük a popéletbe. Akkoriban, nyolc évvel ezelőtt a rap-betétes nóták voltak trendiek, ezért egy kicsit kompromisszumokkal állt össze az első albumunk, a Bomba olyan hatalmas slágerekkel, mint a Titkos üzenet vagy a Fogd a kezem. Aztán a fellépések során szép lassan azt tapasztaltuk, hogy a lírai, romantikus dalaink jobban tetszenek a közönségnek.

- Te is romantikus alkat vagy?

- Nem is tudnék ilyen dalokat írni, ha nem azonosulnék azok érzésvilágával. Ezek a dalok a szívemből, a lelkemből jönnek. Romantikus alkat vagyok, Inti is hasonló, mert egy évben, ugyanabban a hónapban, a Szűz jegyében születtünk mindketten.- Melyik a kedvenc slágered?- Mindig a legújabb. Ha kijövünk egy új dallal, állandóan hallgatom a rádiót, mert abban a közegben, a többi szám között tudom igazán lemérni, hogy milyen is a miénk. Úgy érzem, mindig magasabbra tessszük a mércét, és valahányszor leülök a zongorához, jobb és jobb slágert szeretnék komponálni.

{p} - Milyen a munkamegosztás köztetek?

- A zenét és a szöveg nagy részét én írom. A szövegírásba besegít egy gyerekkori barátom, Várszegi Ákos, akit azóta mások is felkértek már szerzőtársnak. Inti pedig a stúdiómunkákban vesz részt aktívan, rengeteg jó ötlete van a hangszerelésben.

- A Híd a folyót slágereteket is te írtad?

- Ez az egy kivétel. Szekeres Adrienn felhívott, hogy a kedvese írt egy szép dalt, hallgassam meg, mert úgy gondolta, hogy velem szeretné elénekelni. Kicsit meglepődtem, de nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a kiváló énekesnő éppen engem kért fel. A dalt megszerettem, és azt gondoltam, ott a helye a negyedik lemezünkön. Megérzésemet mi sem bizonyítja jobban, hogy hetek óta a slágerlisták élén található. Természetesen a dalt elénekeljük a koncerten is, Adrienn lesz az egyik vendégünk.(A TNT színes posztere Műsormellékletünk hátlapján található!)

Sztárvendég is lesz a TNT-koncerten, mégpedig a Hip Hop Boyz egykori frontemberének, Real Actionnak új formációja, az Attr.action. A társulat világszínvonalú előadást produkál Axe Fekete Színház néven.

Ezek is érdekelhetnek