Lázár Zoltán világbajnok lehet?

Veszélybe került egy ír és egy német olimpiai bajnoki lovasarany, mert a doppingellenőrzés során tiltott szereket találtak a győztesek szervezetében...

Fiatalok2004. 10. 15. péntek2004. 10. 15.
Lázár Zoltán világbajnok lehet?


Na de nem ám a lovasokéban, hanem a lovakéban. Persze a derék pacik nem otthon, az istálló magányában lőttek be injekciókat saját maguknak, egyelőre sokkal hétköznapibb a módi: állítólag a zabbal került a lovak szervezetébe a doppingszer. Ez pedig akár a versenyzők aranyába is kerülhet, majd legközelebb meggondolják, miféle táplálékot is adnak szegény párának.
Ami igazán magyar vonatkozásúvá teszi a hírt, az nem az olimpiához, hanem a kecskeméti világbajnoksághoz kapcsolódik. Egyéniben ugyanis Lázár Zoltán lett a második, és őt éppen az a Michael Freund előzte meg, akinek lova szintén a feketelistára került.
A ló állítólag valeriánsavat vacsorázott, egészségére. Hamarosan döntenek arról, hogy Freund megtarthatja-e az aranyat, avagy el kell postáznia Lázár Zoltán címére.
A magyar fogathajtó mindenesetre még nem tudja, örüljön-e vagy bosszankodjon: mérges, mert hiába hirdetik ki utólag győztesnek, azért ez a dicsőség mégsem olyan, mintha az ünneplő hazai közönség előtt nyert volna az augusztusi versenyen, ugyanakkor örül, mert ez a lebukás visszatartó erő lehet a doppingoló lovasok számára.
Egy-két sportág képviselője pedig kezdhet megijedni: közel az idő, amikor lebuktatják mondjuk a sportlövőket is, mert doppingolt az agyaggalambjuk.

Ezek is érdekelhetnek