Ritmus

FiatalokBorzák Tibor2005. 04. 08. péntek2005. 04. 08.
Ritmus

Elvis Presley: Love, Elvis
(Sony/BMG/RCA)
A Király még mindig hozza a pénzt... Annak ellenére, hogy Elvis Presley 1977 óta nincs köztünk, folyamatosan jelen van lemezeivel. Persze főként válogatásokat készítenek dalaiból. 1999-ben három albumon sorakoztatták fel legjobb számait, s eddig ez a 75 felvételt tartalmazó gyűjtemény a legteljesebb és legátfogóbb. Aztán kiadták legizgalmasabb koncertfelvételeit, majd listavezető slágereiből két korong is született. S láss csodát (vagy inkább láss üzletet!), a legendás, műfajteremtő énekes 2005-ben még mindig fókuszban áll: ezúttal 24 klasszikus szerelmes dalt szedtek össze egy lemezre a repertoárjából. Are You Lonesome Tonight?, Can't Help Falling In Love, It's Now Or Never, Love Me Tender..., és így tovább. Minden létező csöpögős nóta ott van, a végére akár álomba is szenderülhet a hallgató a sok andalító dallamtól.

M People: Ultimate Collection
(Sony/BMG)
Biztosan készülnek valamire! Megjelent ugyanis az M People válogatásalbuma. Szokás szerint ezután egy vadonatúj lemez következik, legalább is a tapasztalatok ezt mutatják. Igaz is: a négy tagú brit csapatról az utóbbi időben szinte semmit nem hallottunk. A kilencvenes évek elején szerveződött banda óriási sikereket ért el, a Moving On Up című számukkal a legjobb angol danceformáció lett. Lemezeikből több mint tízmillió fogyott. Szorgalmasan dolgoztak, valójában évente jelentkeztek friss anyaggal, de aztán kifulladtak, vagy inkább a közönség figyelme irányult az újabb tehetségek és újabb stílusok felé. Az M People kivételes képességű és jellegzetes hangú énekesnője, Heather Small 2000-ben kiadott egy szólólemezt, hogy végre önállóan is megmutassa, mit tud produkálni. Hát, nem többet, mint csapatban. Így most eljött az ideje a legnagyobb slágerek összegyűjtésének. A kiadványon rajta vannak az M People korszakos dalai, de egy ilyen lemeznek éppen ez a lényege. Hírül adták, hogy nem tűntek el, most már jöhetnek az új felvételek.

Maroon 5: 1.22.03. Acoustic
(Sony/BMG/Octone)
Honnan került elő ez az akusztikus lemez? Miután a New York-i legényekből álló Maroon 5 tavaly befutott, valaki megtalálta azokat a felvételeket, melyeket azért rögzítettek, hogy a rádióinterjúk végén bejátszhassanak belőlük, mivel mindegyik riporter kikönyörögte a zenészektől az élő muzsikálást, s ebből egy idő után elegük lett. Előhalászták tehát ezt az amúgy feledésbe merült anyagot. A dátumok arról árulkodnak, hogy mindezt az üzleti érdek diktálta. Az ötös fogat első lemeze 2002 nyarán látott napvilágot Amerikában, hatmilliót vettek belőle, Európába viszont csak 2004-ben jutott el. Az unplugged-produkció 2003 elején vált lemezzé, és ez is megkésve érkezett az öreg kontinensre. De sebaj! Honnan tudhatták volna a menedzserek előre, hogy így bejön ez a fiúbanda? Ez az akusztikus lemezecske tehát tartalmazza a Maroon 5 összes futó slágerét. Meglepetésként hallható a Beatles If I Fell című örökzöldjének feldolgozása és az AC/DC Harder To Breathe című nótájának koncertváltozata.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek