Vissza a nyeregbe

Dudás Péter neve nem ismeretlen a magyar motorsportrajongók körében. Már pályafutása legelején, az első évadban kimagasló teljesítményt nyújtott. Tehetségét több bajnoki cím és számtalan remek eredmény is igazolja. Három évvel ezelőtt e kiváló versenyző karrierje egy szerencsétlen és végzetesnek látszó közúti baleset következtében megtörni látszott. Olyan súlyosan megsérült, hogy az egyik lábának épsége hetekig veszélyben volt.

FiatalokCsőri Krisztina2005. 09. 30. péntek2005. 09. 30.
Vissza a nyeregbe

Negyedéves kórházi ápolás és némi javulás után kiderült, van még esély. Az ifjú motorosnak több sem kellett, másfél évvel a tragédia után ismét nyeregbe pattant, gyakorolni, versenyezni kezdett, és 2004-ben már három versenyt is eredményesen végigmotorozott. Teljes, kilencfordulós szezont idén először tudott teljesíteni. A versenyző mégsem csalódott, mert két alkalommal is pontszerző helyen végzett: egy második és egy harmadik helyet szerzett.
Azt vallja, nem szabad semmit elsietni, mindig alaposan fel kell készülni a váratlan kihívásokra is. Számára 2005 a felkészülő év volt, amelyben, mint eredményei is mutatják, nem szerepelt rosszul. Nem vitás tehát, hogy a Superstock 1000 kategóriában a nézők nagy visszatérésnek lehettek szemtanúi. S bár az egészségügyi problémák olykor ártanak az ember teljesítményének, mégis mindig új kihívásokat keres. Céljai közé tartozik a hazai és külföldi vetélytársakkal folytatott küzdelmen túl a kijutás a nemzetközi porondra.
Nagy előrelépés lenne, ha visszakapná régi formáját. Ebben segítik nagyvonalú szponzorai, a családja és az irigylésre méltó lelki ereje. Életfilozófiája, hogy az ember, akármilyen sikeres valamiben, mindig továbbléphet, és nem szégyen tanulni másoktól. Dudi visszatér, kitartással és hatalmas türelemmel bizonyítja, hogy egy igazi harcost semmi nem törhet meg.
Sok szerencsét és balesetmentes futamokat kívánunk!