Főszerepben a rendőrség

Különösebben már nem kell hangsúlyozni, hogy balhé van a magyar futballban, hiszen általában minden hónapban, héten és nap balhé van: ha a derék honpolgár egy nap az újságok sportoldalán csakis gólokról, cselekről és kapusbravúrokról olvashatna, azonnal lemondaná az előfizetést, mondván, ezek a firkászok valami elhallgatnak?

FiatalokKun Zoltán2006. 03. 17. péntek2006. 03. 17.
Főszerepben a rendőrség

A bajnokság heti botránya a két zárt kapus mérkőzés volt. A BRFK úgy döntött, négy fővárosi pályán a kiemelt kockázatú meccseket csak nézők nélkül lehet megrendezni, mert a stadionban nem lehet biztonságosan elkülöníteni a szurkolókat. Nos, az elmúlt héten az MTK és a Honvéd játszott volna saját pályáján zárt kapus meccset. Megnéztük: az MTK nézőátlaga éppen túlhaladja az ezret, a Honvédé meg az ezerötszázat, tehát túl nagy tömegtől nem kellett tartani. Kispesten ráadásul a vendégszektor körülbelül nyolcvan méterre van a hazaitól, vagyis hacsak a piros-fekete drukkerek nem igazolják le Annus Adriánt, különösebben nem kell félni a dobálózástól. Az MTK stadionjában pedig a két tábort elválasztja egymástól a pálya, ami megint csak valószínűtlenné teszi a bajkeverést. A rendőrséget azonban a fenti indokok nem hatották meg, sem az az apróság, hogy az őszi szezonban mindkét helyszínen simán megoldották a valamivel méretesebb Fradi- vagy Újpest-had fogadását, a verdikt egyértelmű volt: kötelező a zárt kapu. Ha már a reklámtáblák elhelyezésébe és a szünetmentes áramforrás hiányába nem tudtak belekötni, jött a kétségkívül teljesíthetetlen előírás, a térfigyelő kamerarendszer kiépítése.
Ez körülbelül százmillió forintba kerül, és egyetlen magyarországi pályán, az újpestin van. Tehát a többi létesítményben nem lehet kiemelt kockázatú mérkőzést rendezni.
És hol van az, hogy "Szolgálunk és védünk"? Ez lenne az?

Ezek is érdekelhetnek