Ritmus

FiatalokBorzák Tibor2006. 03. 24. péntek2006. 03. 24.
Ritmus

Tóth Vera: Valami más
(Warner/Magneoton)
Második albumával jelentkezett a Megasztár első szériájának győztese. Tóth Vera ezúttal "valami mást" ígér. Kérdés persze, hogy mihez képest. Kiadója, producere ugyanaz, mint a bemutatkozó lemeznél, az állandó szerzőtársak között viszont feltűnik Pély Barnabás, aki nem a tehetségkutató zsűritagjaként, hanem komponistaként szeretne erősíteni az énekesnő produkcióján. Aztán Demjén Ferenc, Mujahid Zoltán is hozzáteszi a magáét. A nagy áttörés azonban elmarad. Vera hangja szépen szól, jók a zenei alapok, a stílus egységes, a szövegekkel sincs semmi baj, a lemezt hallgatva mégis hiányzérzete van az embernek. Így hát az ígéret nem teljesül: nincs valami más. Jöjjön már végre egy mágus, aki korszakos lemezt képes varázsolni Tóth Verának!

Juventus Party 2006
(Sony-BMG)
A népszerű kereskedelmi rádióhoz kötődő válogatás legújabb darabján tizenkilenc klubnóta és aktuális sláger szerepel végtelen folyamban. A dalokat Suri Imre mixelte, a közreműködő pedig DJ Effendi. Kiemelkedik a Duran Duran, a Milk & Sugar, az Alcazar, a Blue, a Backstreet Boys, Roger Sanchez, Arash, Kelis nótája. Ráadásként a Narancsvidék főcímdala hallható. Szóval lehet bulizni, már aki bírja szusszal több mint egy órán át. Itt említenénk meg a Ritmo Latino mixalbumot is, melyet a legsikeresebb latin slágerekből "gyúrt össze" Kovács Nagyember László. És nagy siker a Pop Opera: a lemezen a klasszikus és a popzene találkozásából született dalok sorakoznak egyebek közt az Il Divo, Sarah Brightman és a magyar Adagio előadásában.

Megasztár 2006
(Universal Music/Zebra)
Javában tart az idei Megasztár verseny a tv2-n. Minden kieső énekesjelöltért érdemes könnyeket ejteni - néha még a zsűri tagjainak szemében is látni belőlük, mármint a könnyekből -, hiszen valamennyi fiatal tehetséges. Fantasztikus társulat jött össze: Rúzsa Magditól Hoffmann Mónikán és Póka Angélán át Puskás Péterig, talán ez az eddigi legjobb gárda. Így aztán akit kiszavaznak, annak sem kell elkeserednie, hiszen előbb-utóbb úgyis pályára kerül és lemezeket készíthet. A tévéműsor népszerűségét a lemezkiadó is meglovagolta, máris piacra dobta a harmadik sorozat első CD-jét, melyen a tizenhat versenyző elődöntős produkciói sorakoznak. Két közös szám is felcsendül, az új Csillagdal és a One a U2-tól.

Ezek is érdekelhetnek