Bográcsból kitűnő

Gasztronómiai forradalom zajlik az országban. Aligha van olyan foglalatosság, amely képes lenne több érdeklődőt mozgósítani, mint a sütés-főzés mestersége. A bajai halászléfőző-versenynek hovatovább az szab határt, hogy a városba özönlők egyszerűen belepotyognak a Sugovicába.

FiatalokPalágyi Béla2006. 05. 26. péntek2006. 05. 26.
Bográcsból kitűnő

Legutóbb a fegyverneki futballpálya térségében iskolások számára rendeztek főzőversenyt, a bográcsok körül a több mint hetven csapatban legalább kétezer diák szorgoskodott. Voltak közöttük szakmabeliek, határon túlról érkezők, de olyanok is kipróbálták fakanál-forgatási technikájukat, akiket majd a magas humán tudományok területére vet a sors. A zsűriben a szakma nagy mesterei kaptak helyet, közöttük Jakabffy László, Vidék íze receptújságunk várbeli éttermének, az Apetitónak a vezetője és Gombás András, szintén rangos szakmabeli, akinek fegyverneki kötődése segített a helyszín kiválasztásában.
Miért jó az, ha az ifjak nemre való tekintet nélkül felkötik a fehér kötényt? Jakabffy László adott választ: - Hallatlanul fontosnak tartom a régi, már-már feledésbe ment receptek felkutatását, beemelésüket napjaink gasztronómiai kultúrájába. Az uniós csatlakozás feladta a leckét. Erre azzal kell válaszolni, hogy felmutatjuk értékeinket; a fiatalok pedig az étkezőasztalok köré ülve ismerjék meg az együvé tartozás nagyszerű érzését. Ebből terebélyesedhet majd ki a családi közösség, a legerősebb emberi kötelék.
A bírálók nekivágtak a bográcsok sűrejének, és keresték a legjobb ízeket, hogy átadják a díjakat az arra érdemeseknek. A számos felajánlott trófea között volt a Vidék íze ajándéka is, ami a címhez illően ezúttal valóban vidékre került.

Ezek is érdekelhetnek