Ketyeg a vizes óra

Szolnokon válogató versenyt rendeztek a kajak-kenu sport legjobbjai számára. A tét az Európa-bajnoki részvétel, ám ami ennél is fontosabb, a világbajnoki kvalifikáció megszerzése volt, azé a világbajnokságé, melynek helyszíne Szeged lesz.

FiatalokPalágyi Béla2006. 05. 26. péntek2006. 05. 26.
Ketyeg a vizes óra



A Maty-éri pályán megkezdődött a visszaszámlálás, ketyeg az óra, amely az augusztusig hátralevő időt mutatja. Ennek megfelelő volt a feszültség is a holt-tiszai versenypályán.
Az első igazi bemutatkozás azt bizonyította, hogy a sportág holtidénye nem telt tétlenül: Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatával San Diegóban lapátolta át a tél egy részét, és ez meg is mutatkozott az eredményeken. Kati néni lányai szinte mindent megnyertek, amit megnyerhettek: Fazekas Krisztina egyesben 1000 és 500 méteren is első lett, s taroltak a csapathajóik is. Kovács Katalin és Janics Natasa "természetesen" uralta a páros számokat, és győzött a négyes is Paksy, Kovács, Janics, Fazekas összeállításban.
A férfiaknál Benkő Zoltán mind a rövidebb, mind a hosszabb távon megelőzte Vereckei Ákost, a kenu egyes királya Vajda Attila volt, a kajak párosban a Kammerer, Kucsera páros nem talált legyőzőre, miként a kenu kettesben sem tudta megszorítani egyik egység sem a Kolonics, Kozman kettőst. A nagy vesztes a Kucsera Gáborral világbajnoki aranyat szerzett Kökény Roland volt, akinek talán ez a fényes medál sem lesz elég ahhoz, hogy bármelyik egységben rajthoz állhasson.

Ezek is érdekelhetnek