Ritmus

FiatalokBorzák Tibor2006. 08. 11. péntek2006. 08. 11.
Ritmus

Free Style Chamber Orchestra: Pop Music...
(Classic-Sound)
Sokféle formáció játszott már Magyarországon, de a Free Style Chamber Orchestrához hasonló még soha. Nagy János dzsesszzongorista és Pálhegyi Máté fuvolaművész 19 zenészt hozott össze. Friss fesztiváldíjjal és bemutatkozó albummal felvértezve folyamatosan koncerteznek. Csapatuk komplett dzsesszkombót és vonós zenekart alkot. A "szabadabb" stílust helyezik előtérbe, "szabad stílusú kamarazenekarként" a repertoárjukban szereplő művekben finom árnyalatokat villantanak fel, mindazonáltal az improvizációtól sem idegenkednek. Főként Nagy János dzsesszalapokra épülő szerzeményeit játsszák, az ironikusan csengő címadó számot (Pop Music) viszont két tehetséges fiatal zenész, Borlai Gergő dobos és Lukács Péter gitáros írta, ez napjaink könnyűzenei fricskájának is beillik. Az önálló opusok mellett a művészek egy háromtételes, tekerőlantra, kamarazenekarra és dzsessztrióra komponált darabot is előadnak.

Old Man's Songbook Vol. 3.
(Old Man's Music Pub)
Van Budapesten, az Akácfa utcában egy zenés kocsma (bocsánat: music pub!), ahová nemcsak egy pofa sörre térnek be a törzsvendégek, hanem a rendszeresen fellépő zenekarok és énekesek műsorait is folyamatosan látogatják. Nem véletlenül persze, hiszen a Takáts Tamás Dirty Band, Ferenczy György és a Rackafunk, Ganxta Zolee és a Kartel, Török Ádám és a Mini, Deák Bill Gyula, Hevesi Tamás, Pierrot, Tóth Vera produkcióiban soha nem csalódik a közönség. Rajtuk kívül még számos ismert vendégművész sikerszáma hallható azon a dupla válogatáslemezen, mely az Old Man's Music Pub sorozatának harmadik darabja.

Casanova - Night Musical
(Genius Production)
Filmvásznon már láttuk Casanovát (emlékezzünk csak Fellini klasszikusára), zenés darabban még nem. Most ennek is elérkezett az ideje. S oda kell figyelni rá, mert a Casanova című night musical csak 18 éven felülieknek szól. Nálunk ilyen korlátozásra eddig nem volt példa, ám a jegyszedőknek egyelőre nem kell elkérniük a nézők személyi igazolványát, ugyanis a Perjés Péter, Szurdi Tamás, Moldován Ákos és Pejtsik Péter által jegyzett darabot még nem mutatták be kőszínházban (a Szigetfesztiválon csütörtökön adták elő), a dalbetéteket tartalmazó lemez viszont már megjelent. A zseniális elme, a híres, olasz származású nőfaló, Giovanni Giacomo Casanova életének izgalmas epizódjaiból írt kétfelvonásos musical iránt több színház is érdeklődik, de hogy melyiket választják az alkotók, arról még nincs döntés. A tehetséges fiatalokból verbuválódott szereplőgárda, a címszereplő Kovács Áron, Fésűs Nelly, Dukai Regina, Sári Évi, Kenyér Klári, Schramek Andrea, Kecskés Tímea, Vágó Zsuzsi, Balogh Anna, Szemenyei János, Radovics László "Kiru" a klasszikus musical határait jócskán kitágítja, hiszen a látványos koncertnek is felfogható produkcióban a mulatók fülledt erotikáját, a kaszinók világát is elénk varázsolják.

Ezek is érdekelhetnek