Már csak egy napjuk van

Az agrárgazdálkodóknak már csak egy napjuk van, hogy támogatás igényeljenek. Hétfőn éjfélig kell bejelentkezni az agrár-környezetgazdálkodási és a nem termelő beruházások támogatására.

ForrásvidékO. Horváth György2009. 07. 26. vasárnap2009. 07. 26.

Kép: KecskemŽt, 2008 jślius 04. Napraforg— t‡bla KecskemŽt hat‡r‡ban. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

Már csak egy napjuk van
KecskemŽt, 2008 jślius 04. Napraforg— t‡bla KecskemŽt hat‡r‡ban. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

Hétfőn éjfélig adhatják le az agrár-környezetgazdálkodási (akg) támogatási jelentkezéseiket az érdeklődő gazdák. A keretből hektáronként tizenegyezertől kétszázötvenezer forintig igényelhető támogatás évente, de igen szigorú előírásoknak kell megfelelni, melyet évente akár többször is ellenőrizhetnek a hatóságok. A célprogramok általában 5 évre szólnak, de akadnak 10 évig futó támogatások is.

Szintén holnap éjfélig lehet leadni a 100 százalékos szubvenciót biztosító, úgynevezett nem termelő beruházásokkal (ntb) kapcsolatos igényeket. A támogatásra azok a gazdálkodók jogosultak, akik Natura 2000-es területen gazdálkodók, valamint az agrár-környezetgazdálkodási támogatást nyújtottak be.

Néhány napjuk van csak azoknak, akik az úgynevezett első erdősítés támogatására pályáznak. Augusztus utolsó napjáig lehet jelentkezni, fontos kitétel, hogy szubvenciót csak a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer (MePAR) által támogathatónak minősített területre lehet igényelni.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek