Kamra-túra

Kamra-túra néven található az az internetes felület, ahol a kistermelők nem csak a portékájukat mutathatják be, hanem pontos eligazítást adnak a gazdaságukról is.

ForrásvidékSzabad Föld Online2009. 08. 15. szombat2009. 08. 15.
Kamra-túra

A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara által kezdeményezett honlap megteremtésének célja az volt, hogy a Homokhátságon élő gazdák értékesítési lehetőségeit segítsék. Jövő héten a Hírös Hét Fesztivál ideje alatt két pavilonban is megtekinthetik az érdeklődők a Kamra-túra tagjainak házi készítésű termékeit.


De nem csak a pontos térképről és gps kordinátákról árulkodik a Kamra-túra nevű internetes oldal, hanem a termékek leírásáról és a gazdaságról is átfogó képet ad. A honlapon megtalálható a zöldségtől a hús-, és tejtermékeken keresztül egészen a házimézig, melyeket a Kamra-túra tagok készítenek.


- Ez a honlap nem eladni akar, nem egy tanyasi webáruházról van szó, hanem arról, hogy az egyébként az idegenek számára nehezen megközelíthető tanyákra vezesse el a turistát a gyalog vagy ökotúrán vagy gasztronómiai turizmus iránt érdeklődőket. Egy kicsit színesítse a turizmus kínálatát. – nyilatkozta a kecskeméti TV-nek Kőváriné Dr. Bartha Ágnes.


Jövő héten a Hírös Hét Fesztivál ideje alatt két pavilonban is megtekinthetik az érdeklődők a Kamra-túra tagjainak házi készítésű termékeit és kérdezhetik azokat a tapasztalataikról.


- A Kamra-túrába résztvevő gazdák vállalják, hogy meg is mutatják az érdeklődőknek az előállítás helyét. Tehát ott lehet kisétálni a gyümölcsösbe és meg lehet nézni az állatokat, meg lehet nézni azt a kis sajtüzemet ahol a sajtot előállítják és gyakorlatilag a bizalom ott a helyszínen tud kialakulni. – mondta Kőváriné Dr. Bartha Ágnes


A termelők munkáját segítő Gazdafórumra szintén a Hírös Hét Fesztiválon kerül majd sor. Kedden egy órától a Városháza Dísztermében friss információkat szerezhetnek majd a gazdák a többi közt a mezőgazdasági támogatásokban történt változásokról és a pályázati lehetőségekről.

Ezek is érdekelhetnek