Újabb tároló, újabb kikötő

Átadták az Agrograin új, ötvenezer tonna befogadóképességű terménytárolóját és a hozzá csatlakozó kikötőt Dunaföldváron.

GazdálkodásWessely Gábor2006. 10. 20. péntek2006. 10. 20.
Újabb tároló, újabb kikötő

A cég 12 éve jött létre, s eddig 15 telephellyel rendelkezik az ország déli-délnyugati karéjában Zala megyétől Békésig. Mint Hoffmann Márton kereskedelmi igazgató elmondta, gabonafélék kereskedelmi magántárolásával, olajos magvak exportfelvásárlásával, valamint szója és napraforgódara importjával foglalkoznak. Éves szinten a teljes forgalmuk 1,8 millió tonnát, 53-54 milliárd forintot tesz ki. Országos szinten 420 ezer tonna raktárkapacitással rendelkeznek, és van két kikötőjük: a mohácsi meg az új, dunaföldvári. Ez utóbbinak jelenleg óránként 150 tonna a berakodási teljesítőképessége, szükség esetén meg is háromszorozható. Az igazgató szerint a cég elérte a legmegfelelőbb nagyságát, egyelőre nem tervezik a további terjeszkedést.
Két hete szintén a Duna partján, Adonyban vágták át ünnepélyes keretek között a szalagot, méghozzá egy óriásraktárét. Az új tároló 550 ezer tonnás kapacitású, és szintén rendelkezik kikötővel. Ott egyszerre 12 uszályt képesek rakodni jó magyar gabonával.

Ezek is érdekelhetnek