Udvari könyvszállítók

GazdálkodásPethes József2007. 03. 09. péntek2007. 03. 09.
Udvari könyvszállítók

Az író-olvasó találkozók közül kiemelkedtek a kaposvári és a debreceni rendezvények, a határon túli magyar települések közül pedig a szlovákiai Udvariba jutottak el a kiadványok. A helyi polgármester megköszönte a kétmillió forint értékű könyvet, amelyeket a környék gazdálkodói kikölcsönözhetnek a könyvtárból.
A könyvhónap záróünnepségén Sirmann Ferenc, az agrártárca kabinetfőnöke bejelentette, hogy az FVM jövőre százmillió forinttal támogatja a szakkönyvkiadást. Az érintettek örülnek, hiszen tavaly nem jutott erre pénz, holott a szakkönyvkiadás még nem igazán piacképes vállalkozás.
Az ünnepségen régi hagyomány szerint díjakat, elismeréseket is osztottak. Kiemelték Keresztúri László munkáját, ő az ország egyetlen mezőgazdasági könyvesboltjának a vezetője. Elismerő oklevelet kapott Hajós László, a gödöllői Szent István Egyetem dékánhelyettese, akinek sikerkönyve A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei. A szakmai publikációs díjat Szűcs István egyetemi tanár, a Magyar Agrártudományi Egyesület elnöke kapta, az év szakújságírója pedig Bodor János, a Kertészet és Szőlészet főszerkesztője lett.

Ezek is érdekelhetnek