
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Agárdi győzelem. Idén 18. alkalommal rendezte meg Ausztria a Destillata párlatversenyt, amelyre 13 országból több mint 1600 mintát küldtek. Kemény verseny alakult ki, de végül elsöprő magyar győzelem született. A zsűri értékelése alapján a legrangosabb elismerést, vagyis az Év Főzdéje 2009 arany fokozatát, valamint a magyarországi Nemzetgyőztes címet az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el, az Év Főzőmestere pedig Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde egyik tulajdonosa és főzőmestere lett. A kitüntető cím elnyerése egyúttal azt jelenti, hogy Vértes Tibort tapasztalatainak és a pálinkakultúra megteremtése iránti elkötelezettségének köszönhetően a szakma élvonalából is kiemelték, vagyis 2009-ben őt választották a világ legjobbjának.
Húskonzerv nélkül. Befejezi a húskonzervek gyártását a Globus Zrt. A vállalat az átszervezések után két fő üzletágára, a mélyfagyasztott áruféleségek és a zöldségkonzervek gyártására fog koncentrálni. A húsalapú termékek eddig a cég forgalmának 20 százalékát adták. A cég a gyártás megszüntetését a rohamosan csökkenő kereslettel, a folyamatosan romló gazdálkodási környezettel, a drasztikusan növekvő csomagolóanyag-költségekkel és a gyenge forintárfolyammal indokolta. A csak magyar piacra termelő, 200 főt foglalkoztató budapesti húsfeldolgozó üzem márciusban bezárt.
Hunnia zárva. Végleg bezárt a keszthelyi Hunnia Húsipari Kft., a cég 140 alkalmazottját bocsátja el. Az üzemben teljesen leállt a termelés, a közüzemi szolgáltatásokat is kikapcsolták. A vállalat működése azért lehetetlenült el, mert számlavezető bankjától nem kapott hitelt.
Nincs nudli. Áprilistól nem működik a zalaegerszegi Goldsun Hűtőház sem. A főleg tészták (nudli, galuska, gombóc) készítésével, tartósításával foglalkozó vállalkozás már régóta veszteséges, két és fél éve indult el a felszámolása. A 13 ezer tonna hűtőkapacitással rendelkező cégnél már csupán 200 tonna készterméket tárolnak. A vállalat 45 dolgozója tovább növeli az utóbbi időkben megnövekedett zalai munkanélküliséget.
Magyar konyha Madridban. Első alkalommal szervez közösségi megjelenést az Agrármarketing Centrum (AMC) a madridi Salón Internacional Del Club De Gourmets nemzetközi vendéglátó-ipari szakkiállításon. A március 31-én nyíló rendezvényen igazi magyar ínyencségeket (tokaji, libamáj, szalámi) kínálnak, s bemutatkozik konyhaművészetünk is.
Boraink utaznak. Hazai borászaink március 29–31. között bemutatkoznak a düsseldorfi ProWein szakkiállításon. Az Agrármarketing Centrum a magyar nemzeti standon 17 vállalatot vonultat fel, melyek számos borvidékünk kínálatát reprezentálják, olyan képviselőkkel, mint a 2007-ben az Év Bortermelője címet elnyert Frittmann József, vagy az ezt a címet 1997-ben kiérdemlő Bock Pincészet.
Bosnyák kíváncsiság. Március 31. és április 4. között a boszniai Mostarban rendeznek nemzetközi vásárt, ahol a látogatók megkóstolhatják a magyaros ételeket is. A magyar nemzeti standon az AMC látványkonyhát fog üzemeltetni, hogy az ottani közönség is tudja, mi fán terem a gulyásleves, a csirkepaprikás, a pörkölt, a túrós csusza, az aranygaluska vagy éppen a fánk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu