A fél világ vitázik az élelmiszerről Budapesten

Augusztus 17−22-én kerül megrendezésre között az év legnagyobb élelmiszeripari eseménye, az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó, melyre eddig már több mint 200 kiállító jelentkezett a világ minden tájáról, de van még hely!

GazdanetKovács Réka2010. 07. 21. szerda2010. 07. 21.
A fél világ vitázik az élelmiszerről Budapesten

A rendezvény célja, hogy olyan fórumot hozzon létre, ahol a hatóság, az oktatás, a tudomány képviselői, az élelmiszeripari vállalkozók és a fogyasztói érdekképviseletek találkozhatnak.

A rendezvény egyben szakmai konferencia is, melyre várnak minden szakmabeli érdeklődőt határon innen és túl. Eddig már több mint kétszázan jelentkeztek, sokan Európából, az Egyesült Államokból, Ázsiából és Dél-Amerikából.

Az egyetemek, kutató műhelyek és a szakhatóságok számára 64 országra kiterjedő videó-konferencia hálózatot szerveznek, így könnyedén nyomon lehet majd követni az eseményeket, és be lehet majd kapcsolódni a vitákba is.

A már korábban sikert arató Ludas Napoknak és baromfihúsok világversenyének a Budai Vár ad otthont, ahol ezen kívül az érdeklődőket ételbemutatókkal és egészséges életmóddal kapcsolatos fogyasztói fórummal várják.

Békéscsabán kolbász és szalámi világbajnokság, Szegeden a vadételek, Mezőkövesden a szalonna, tepertő, zsírok és a böllérek, Alsózsolcán a felvágottak és vörös áruk, Kecskeméten a kecskehúsok és húskészítmények, Szigetváron a disznósajt, kenőmájas, Abaújszántón a füstölt, pácolt termékek, Hortobágyon a halak és halkészítmények valamint a szürke marha készítmények, Sepsiszentgyörgyön a birkahúsok és a birkahúsból készült ételek kelnek versenyre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek