Bankszámlaszámot kell egyeztetniük a gazdáknak, máskülönben oda a támogatás!

Bő két hét múlva már uniós támogatást kaphatnak a gazdák, gazdálkodók. feltéve, ha addig egyeztetik számlaszámukat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal.

GazdanetO. Horváth György2010. 09. 29. szerda2010. 09. 29.

Kép: Csala Zoltán tuladonos mutatja a határkarót Domaszéki földügyek, a telkek határai papíron méterekkel arrébb vannak, mint a valóságban, térképek 2009.08.13. fotó: Németh András Péter, Fotó: Photographer: Andras Peter Nemet

Bankszámlaszámot kell egyeztetniük a gazdáknak, máskülönben oda a támogatás!
Csala Zoltán tuladonos mutatja a határkarót Domaszéki földügyek, a telkek határai papíron méterekkel arrébb vannak, mint a valóságban, térképek 2009.08.13. fotó: Németh András Péter
Fotó: Photographer: Andras Peter Nemet

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja minden gazdálkodó figyelmét az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett adatok pontosítására, amelyek a 2010-es agrártámogatások zökkenőmentes kifizetéséhez elengedhetetlenek.
A termelőknek az adategyeztetés során fontos tisztázni, hogy rendelkeznek saját névre szóló bankszámlaszámmal. Amennyiben a hivatal nyilvántartásában szereplő adatok hibásak, illetve, ha egy ügyfél nem rendelkezik saját névre szóló bankszámlával, akkor az adatok pótlására és tisztázására adategyeztető levelet juttatnak el a falugazdászon keresztül az ügyfelekhez.

A levélhez csatolt G002 adategyeztető nyomtatványon kell megadni a saját névre szóló fizetési számlaszámot, valamint olyan banki kivonatot vagy egyéb banki igazolást, mely igazolja az esetleges társtulajdonosi státuszt is. Az átvételt követően a dokumentumot kitöltve 8 munkanapon belül kell benyújtani a területileg illetékes MVH kirendeltségre. A határidő lejárta után a hivatal a nyilvántartásában szereplő bankszámlaszámot törli.

Az ügy már csak azért is sürgető és fontos, mert a kormány elérte Brüsszelnél, hogy december helyett már október 16-tól utalhatja a területalapú és tejtermeléshez kapcsolódó mintegy 124 milliárd forintnyi agrártámogatást. Ha nincs rendben az egyeztetést, vagy a gazda számlaszáma, akkor nem tudja hová utalni a hivatal a pénzt.

Ezek is érdekelhetnek