99 gazda adja az államnak termőföldjét

Az értesített gazdák harmada, az eddigi adatok szerint 99-en ajánlották fel termőföldjüket az államnak. Lezárult az egyeztetés a vörösiszappal szennyezett mezőgazdasági termőterületek tulajdonosaival.

Gazdanet2011. 01. 04. kedd2011. 01. 04.

Kép: Vági Imre gazdálkodó mutatja, hogy Kolontár közelében a szennyezés ellenére kinö a búza. Mezögazdaság, termöföld Vörösiszap-katasztrófa, kártalanitás, kárenyhités, segélyek 2010.11.19. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

99 gazda adja az államnak termőföldjét
Vági Imre gazdálkodó mutatja, hogy Kolontár közelében a szennyezés ellenére kinö a búza. Mezögazdaság, termöföld Vörösiszap-katasztrófa, kártalanitás, kárenyhités, segélyek 2010.11.19. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri megbízottja az MTI-nek elmondta, hogy a beérkezett adatokat még összesítik, pontos tájékoztatást majd utána adnak.

Hozzátette: csaknem 300 tulajdonost értesítettek levélben a lehetőségekről, azaz arról, hogy eladhatják, elcserélhetik vagy esetleg megtartják vörösiszappal elöntött földjeiket.

A Mal Zrt. Ajka melletti iszaptározójának gátja október 4-én szakadt át. A vörösiszap három települést öntött el, Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt, és 1017 hektárnyi termőföldet öntött el a vörösiszap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek