A megyék mezőgazdaságát is a kormányhivatalok irányítják

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal területi szervei 2011. január 1-jétől a megyei kormányhivatalok, mint jogutód szervezetek keretében, azok önálló feladat- és hatáskörrel rendelkező mezőgazdasági szakigazgatási szerveiként működnek tovább. A Fővárosi Kormányhivatalban nem hoztak létre mezőgazdasági szakigazgatási szerveket, a főváros illetékességi területére eső hatósági ügyeket a Pest Megyei Kormányhivatal látja el – olvasható az MgSzH honlapján..

GazdanetO. Horváth György2011. 01. 06. csütörtök2011. 01. 06.
A megyék mezőgazdaságát is a kormányhivatalok irányítják

A megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságai önálló feladat- és hatáskörrel rendelkező szervezeti egységei a kerületi állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatalok (kerületi hivatal). A Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság – növényvédelem, talajvédelem, növénytermesztés, növényi termékek élelmiszer-biztonsági hatósági feladatok, zöldség-gyümölcs ellenőrzés; A Földművelésügyi Igazgatóság – mezőgazdasági igazgatás, vadászat, halászat; az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság – élelmiszer-biztonság, élelmiszerminőség-ellenőrzés, takarmány-ellenőrzés, állategészségügy, állattenyésztés, borászat; az Erdészeti Igazgatóság – erdészeti igazgatás tartozik. A falugazdász-hálózat a kerületi hivatalok keretében működik tovább.

2011. január 1-jétől a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ a tevékenységét Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalként végzi. A megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek szakmai irányítását az MgSzH végzi, a szakmai irányító szerv vezetőjének jogait az MgSzH elnöke gyakorolja. A megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei első fokon hozott döntésénél másodfokú hatóságként az MgSzH jár el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek