Duplázza meg pénzét gyorsan és garantáltan!

A 2014-ig hátralévő három év alatt 50-100%-os hozamot lehet elérni a most olcsóbb földek felvásárlásával. Mivel védett a hazai földpiac, ezért csak a magánszemélyek jöhetnek szóba, mint vevők. A földárak emelkedése nem áll le.

GazdanetO. Horváth György2011. 01. 05. szerda2011. 01. 05.
Duplázza meg pénzét gyorsan és garantáltan!

Konkurencia nélkül vásárolhatnak a magyar magánszemélyek a földpiacon még 2014. május 1-ig. Eközben az új Földtörvény, ezután az új vásárlók tőkeereje fogja korlátozni a földvásárlás lehetőségét, ami az utolsó extraprofittal kecsegtető, ugyanakkor biztonságos befektetés – állítja Fűr Zoltán, Földbróker.hu. szakértője, vezetője abban az elemzésben, melyet a Szabad Föld Online-hoz juttatott el.

Az Európai Bizottság nem akadályozta a Magyar Kormány moratórium hosszabbítási erőfeszítéseit, így továbbra is csak magyar magánszemélyek vásárolhatnak mezőgazdasági területet az eddig megismert játékszabályok mellett.

2011-14 között a mezőgazdasággal foglalkozó gazdálkodók és gazdasági társaságok tulajdonosai lehetnek legaktívabbak, ha kedvező finanszírozási, támogatási formák indulnak, bár jövedelmi helyzetük jelenleg nem túl erős az esős időjárás miatt.

A szántóárak erős szórással a 850-950 ezer Ft/ha-os sávban mozognak (30-500 ha esetén), de néhány vidéken már jóval 1 millió Ft felett járnak. A földtörvény szigorításáról elég sok riogatás elhangzott már, de annak alkotmányosnak és EU-konformnak kell lennie, addig is a jómódú városi inkább ne sokat töprengjen. Becslésünk szerint 2011-ben folytatódni fog az 1 millió Ft/ha alatti földek felvásárlása, (három év alatt 50-100%-os hozam), míg az ettől drágább ajánlatoknál erős lesz az alkupozíció.

Befektetőként a mai világban csak ritkán adódik lehetőség a nagy nyereség és az alacsony kockázat párosítására. A haszon és biztonság együtt van jelen a földpiacon, a lehetőség a földön hever.
 

Ezek is érdekelhetnek