Változtak a gázolajadó visszatérítésének szabályai!

Változott az agrár- és erdőgazdasági, illetve halászati termelők gázolaj jövedéki adó visszatérítésének menete. Egyrészt az évek óta használt melléklet helyett újat kell használni és az adóhatóság régiós postázási címei megszűntek és újra a megyei - ma már NAV - kirendeltségekre kell postázni a kérelmeket! – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

GazdanetO. Horváth György2011. 01. 20. csütörtök2011. 01. 20.
Változtak a gázolajadó visszatérítésének szabályai!

Ettől az évtől változtak a gázolaj-felhasználással kapcsolatos adó visszatérítés szabályai, pontosabban az ehhez 2011-ben használható mellékletek lettek újak. Az előző években használt mellékletek már nem jók, azaz a falugazdászok nem a korábbi évről megszokott brossurát kell aláíratni, hanem egy új nyomtatványt kell használni! Az ezt előíró jogszabályt a a következő internetes oldalon érhetik el az érintettek: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700341.KOR&kif=mez%C5%91gazdas%C3%A1gban*#xcel×hift=1

Másik újdonság, hogy a 2011-ben végzett agrártevékenység során felhasznált gázolaj után kért jövedéki adó visszatérítés igazolásán az azt leigazoló szervezetnél már megyei kormányhivatal részéről 2 aláírás, a kerületi állat-egészségügyi és élelmiszer ellenőrző hivatal (a aezőgazdasági munka elvégzését igazolja) és a Földművelésügyi Igazgatóság (a megmunkált földterület nagyságát igazolja földhasználati lap alapján) részéről szükséges a 341/2007 XII. 15. Kormányrendelet módosításának értelmében.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – ez az új elnevezése a korábbi, vámhatósággal kibővített APEH-nek – ez év elejétől nem regionális, hanem ismét megyei rendszerben dolgozik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gazdálkodóknak küldeményeiket (elektronikus bevallás esetén a számlákat és az igazolást, illetve a pípr alapú igénylésnél a nyomtatványt)) nem a régi, regionális postázási címre kell küldeni, hanem a megyei kirendeltségek címeire – olvasható a Magyar Agrárkamra közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek