Zöld Sándor lett a kamarai biztos

Dr. Zöld Sándor mérnök-közgazdász lett az agrárkamarai biztos. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint feladta lesz az agrárkamarai törvény előkészítése, a társadalmi vita lefolytatása, továbbá a kamarai alapszabály tervezetének összeállítása és a vagyonjogi jogutódlás tisztaságának biztosítása.

GazdanetO. Horváth György2011. 01. 03. hétfő2011. 01. 03.

Kép: Fazekas Sándor földművelés és vidékfejlesztési miniszter 2010 09 21 Fotó: Kállai Márrton

Zöld Sándor lett a kamarai biztos
Fazekas Sándor földművelés és vidékfejlesztési miniszter 2010 09 21 Fotó: Kállai Márrton

- Szándékaink szerint az új agrárkamara kiterjesztené tagságát az agrár- és élelmiszergazdaság, valamint a vidékfejlesztés gazdasági szereplőinek legszélesebb körére, mindamellett jól működő szolgáltatásaival vonzani fogja a gazdákat az agrárkamarában történő aktív részvételre. A tervek szerint a tagság alanyi jogon jár - hangsúlyozta a vidékfejlesztési miniszter ma nyilvánosságra hozott és a Szabad Föld Online-hoz is eljuttatott közleményében.

A kormány célul tűzte ki, hogy önálló törvényt alkot az agrárkamarai rendszerről. Egy jól működő agrár-önkormányzati rendszer hatékonyan segítheti a magyar gazdák tájékozódását a hazai és európai uniós pályázati feltételek, a földügyi és adózási kérdések, jogszabályok rengetegében, továbbá segítséget nyújthat a szakoktatás területén.

Az agrárkamarai biztos kirendeléséről szóló törvény értelmében az Országgyűlés úgy döntött, hogy az új agrárkamarai rendszer felállásáig, a szervezési munka irányítására agrárkamarai biztost nevez ki. Az agrárkamarai biztos kinevezésével a Vidékfejlesztési Minisztérium célja szervezetileg és vagyonjogilag olyan helyzetet teremteni, hogy az új törvény alapján felálló Magyar Vidékfejlesztési, Agrár- és Élelmiszergazdasági Kamara és a megyei és fővárosi agrárkamarák a jövőben igazi köztestületként működhessenek, és munkájukat a tagsággal és a választmánnyal 2011 közepén megkezdhessék.

Ezek is érdekelhetnek