Mit isznak a tudósok?

Tudják, mit isznak a tudósok? Hát természetesen bort, s nem is akármilyeneket! Legutóbb 140 nedűből válogattak a magyar Tudományos Akadémia szakértői, s választották ki 2011 legjobb borait.

GazdanetO. Horváth György2011. 02. 19. szombat2011. 02. 19.
Mit isznak a tudósok?

Pálinkás József, az MTA elnöke oklevéllel ismerte el az akadémiai borverseny első három helyezett kiválóságát az Országos Minősített Borverseny eredményhirdetésén. A versenyre 53 borászat nevezett be 140 borral. Az idén hat kategóriában nyerhették el a legjobb borászok a „Magyar Tudományos Akadémia Bora 2011" elismerő címet.

Nem volt meglepetés, hogy a 2010-es rozék a tavalyi rossz időjárás miatt halványabban szerepeltek, ugyanakkor a korábbi évek vörösborai és desszertborai már gyönyörű képüket mutatták a versenyen, ahol előbb a 10 legjobb terméket válogatták ki, majd jött a döntő.


A kategória nyertese a következők voltak.

Felső kategóriás fehérbor: Mátraalja borvidék, Borpalota Kft., 2008., Fríz Hárslevelű
Felső kategóriás vörösbor: Villány, Günzer Zoltán Pincészet, 2007., Ördögárok
Felső kategóriás desszertbor: Tokaj-Hegyalja borvidék, Úri Borok Pincészet, 1999., 6 puttonyos Tokaji Aszú
Közép kategóriás fehérbor: holtversenyben Scheller Szőlőbirtok, 2006., Balatonfelvidéki Áldozói Zöldveltelini, 2006., és Tokaj-Hegyalja, Chateau Dr. Kovács Grand Cru pincészet, 2009. Asszonyfektető,
Közép kategóriás vörösbor: Villány-Siklósi borvidék, Koch és társai Szőlőbirtok és Pincészet, 2007., Cabernet Sauvignon
Rosé: Gál Pincészet, 2010., kunsági Zweigelt Rosé

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek