A Wallis helyreigazítást kér a Magyar Nemzettől

A Wallis Zrt. a Magyar Nemzet című napilapban a Hajdú-Bét üggyel kapcsolatban megjelent valótlan állítások miatt bírósághoz fordul a lappal szemben, amennyiben az nem hajlandó helyreigazítást közölni. Ez vár minden olyan médiumra, amelyek a hamis információkat másodközlik.

GazdanetO. Horváth György2011. 10. 11. kedd2011. 10. 11.
A Wallis helyreigazítást kér a Magyar Nemzettől

A cikkben Budai Gyula kormánybiztosnak tulajdonítanak olyan hamis állításokat, amelyekkel kapcsolatban a Wallis Zrt megfontolja, hogy bírósághoz forduljon.

A Hajdú-Bét ügyben az elmúlt években a céget és Bajnai Gordon személyét ért sajtórágalmak nyomán jogerős bírósági ítéletek születtek, amelyek helyreigazításra kötelezték a hamis állításokat közlő Magyar Nemzet című napilapot és más médiumokat.

A Fővárosi Ítélőtábla ez ügyben 2007. november 13-i határozatában marasztalta el a Magyar Nemzetet egy 2007. február 10-i cikkel kapcsolatban, majd a Fővárosi Bíróság 2009. június 11-én kelt ítéletében kötelezte helyreigazításra a lapot annak április 9-én írt cikkével kapcsolatban, illetve 2009. július 13-án a Főváros Bíróság ismét elmarasztalta a Magyar Nemzetet egy 2009. május 25-i cikkben írtak miatt.

Ezek is érdekelhetnek