Átadták az OMÉK állattenyésztési díjait

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban átadták az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás (OMÉK) állattenyésztési díjait és a nagydíjakat.

Gazdanet2011. 10. 02. vasárnap2011. 10. 02.

Kép: Mangalica disznó malac Kunpuszta - Rendek László Ökotanyája ökogazdálkodás Tanyatúra - A Gödöllöi Agrártudományi Egyetem hallgatói Dulai Sándorral meglátogatják a tanyákat és megfigyelik a vidéki életet, falu, jószág, állat 2009.05.08. fotó: Németh András Péter

Átadták az OMÉK állattenyésztési díjait
Mangalica disznó malac Kunpuszta - Rendek László Ökotanyája ökogazdálkodás Tanyatúra - A Gödöllöi Agrártudományi Egyetem hallgatói Dulai Sándorral meglátogatják a tanyákat és megfigyelik a vidéki életet, falu, jószág, állat 2009.05.08. fotó: Németh András Péter

A 75. OMÉK legjobb, legértékesebb, legnagyobb tenyészértékű egyedeit díjazták szombaton: a tenyésztési díjakat állatfajonkénti kategóriákban adták át a tenyésztőknek a kiállítás B pavilonjában. A sokéves kitartó tenyésztői munka elismeréseként az OMÉK nagydíjakat dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át, az OMÉK díjazottjai pedig az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatójától, Dr. Simon Pétertől, Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkártól és Fekete Balázstól, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnökétől vehették át az elismerést - derül ki az díjátadóról tudósító sajtóközleményből.

Díjak és díjazottak:
A 75. OMÉK Állattenyésztési Fődíját a legeredményesebb tenyésztő az összes állatfaj valamennyi kategóriája alapján az Abaúji Charolais Mezőgazdasági Zrt. nyerte.

1. A 75. OMÉK sertéstenyésztési nagydíját Nagy Gyula, rábacsécsényi tenyésztő nyerte magyar lapály kansüldőjével.
2. A 75. OMÉK magyartarka tenyésztési nagydíját Ráczné Gyalog Stefánia jáki magántenyésztő nyerte tehenével.
3. A 75. OMÉK holstein-fríz tenyésztési nagydíját nyerte: Bicskei Mg. Zrt., Etyek-Ödön major.
4. A 75. OMÉK holstein-fríz tartalék nagydíját nyerte: Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt., Biharnagybajom
5. A 75. OMÉK koncentrált tejet termelő fajták nagydíját a Közép-Tiszai Mg. Zrt., Kunhegyes nyerte.
6. Sebők Mihály törteli juhtenyésztő érdemelte ki a 75. OMÉK juhtenyésztési nagydíját.
7. Takács Imre alsózsolcai kecsketenyésztő a 75. OMÉK kecsketenyésztési nagydíját kapja.
8. A 75 OMÉK Őshonos nagydíját a Hortobágyi Nonprofit Kft. Nyerte a bemutatott hatos ökörfogatáért, bivalyfogatáért és a vezethető magyar szürke tenyészbikájáért.
9. A 75 OMÉK következő nagydíját az anyai típusú húsmarha kategóriában a legtöbb helyezést elért és legtöbb állatot kiállító Mezőfalvai Mg. Zrt., Mezőfalva nyerte.
10. A 75 OMÉK következő nagydíját az apai típusú húsmarha kategóriában A legtöbb helyezést elért tenyészállatai alapján az Abaúji Charolais Mg. Zrt., Léh nyerte.
11. A 75. OMÉK Baromfi Tenyésztési nagydíját a Hortobágyi Lúd Zrt. Nyerte a kiállított Hortobágyi Fehér lúd dédszülőpár tenyésztéséért.
12. A 75.OMÉK halászati kiállításának Tenyésztési Nagydíját a Szarvas Fish Kft, Szarvas kapja az afrikai harcsa tenyésztésében és termelésében elért kiváló eredményeiért.

Ezek is érdekelhetnek