Budai: Bajnai Gordon felelős!

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint egyértelmű Bajnai Gordon felelőssége a Hajdú-Bét-ügyben. Budai Gyula hivatala a héten fejezte be a baromfi-feldolgozó csődjének vizsgálatát. A jelentés szerint a tulajdonos Wallisnak minden pénzügyi tranzakcióról tudnia kellett. A Hajdú-Bét csődje után a gazdák hiába várták a milliárdos szállítói hitelek kifizetését, 600 libatenyésztő család ment csődbe.

Gazdanet2011. 10. 09. vasárnap2011. 10. 09.

Kép: KÎršsśjfalu, 2006. szeptember 22. Libatelep. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

Budai: Bajnai Gordon felelős!
KÎršsśjfalu, 2006. szeptember 22. Libatelep. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

2006-ban a Hajdú-Bét károsultjai hiába tiltakoztak, a leadott libáikért felhalmozódott 5 és fél milliárd forintot senki nem fizette ki nekik. Néhány hónapon belül 600 család ment csődbe, kilencen öngyilkosok lettek. A termelők a Hajdú-Bét akkori tulajdonosának, a Wallis Rt.-nek a vezérigazgatóját, Bajnai Gordont tették felelőssé az ügyben.

- Nem kívánok ezzel tovább foglalkozni, de megértem azoknak a fájdalmát évek múltán is, akik a Hajdú-Bétben a Wallishoz hasonlóan sok pénzt, sok lehetőséget veszítettek el, és együtt érzek velük – fogalmazott 2009-ben Bajnai Gordon.

A Hír Tv beszámolt, hogy az elszámoltatási kormánybiztos szerint egyértelmű Bajnai Gordon felelőssége. Budai Gyula hivatala a héten fejezte be a Hajdú-Bét ügyének kivizsgálását. Mint mondta: Bajnai Gordon felelőssége az első perctől felvetődött ebben az ügyben. Hangsúlyozta: nem hagyható figyelmen kívül, hogy amikor ezek a tranzakciók, ügyek történtek a Hajdú-Bét vonatkozásában, akkor a Wallis volt a többségi tulajdonos, és Bajnai az elnök-vezérigazgató. Bajnai Gordonnak tudnia kellett mindenféle pénzügyi tranzakcióról, amely ezen ügylettel összefüggésbe került – fűzte hozzá.

Az elszámoltatási kormánybiztos az összefoglaló jelentést átadta az ügyben eljáró Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. A Hajdú-Bét felszámolása után eredetileg még a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség rendelt el nyomozást hűtlen kezelés, csődbűntett és hivatali visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetnek