Cerbona: két vevőjelölt mentené ki a felszámolásból

A hétfőn zárult határidőig két pályázat érkezett a hitelezőkkel szemben mintegy 5,7 milliárd forint adósságot felhalmozó Cerbona Élelmiszeripari Zrt. vagyonelemeinek megvásárlására.

Gazdanet2011. 10. 20. csütörtök2011. 10. 20.
Cerbona: két vevőjelölt mentené ki a felszámolásból

Az egyik legnagyobb hazai, felszámolása alatt részben ma is működő gabonafeldolgozó cég ingatlanait, gépeit és üzletrészeit összesen 5,685 milliárd forintért hirdették meg − tájékoztatta a napi.hu-t Ádám Beáta felszámolóbiztos, az Agro-Alba Zrt. vezérigazgatója.. A hétfőn zárult határidőig két pályázat érkezett a hitelezőkkel szemben mintegy 5,7 milliárd forint adósságot felhalmozó Cerbona Élelmiszeripari Zrt. vagyonelemeinek megvásárlására. A lap információi szerint többen is érdeklődtek a pályázat iránt, egy külföldi befektető egyben kívánja megvásárolni a cégvagyont.

Az elmúlt években egyre nagyobb tartozást felhalmozó céggel szemben ez év első napjaiban indítottak csőd, majd felszámolási eljárást, akkor, amikor kiderült, hogy az addig finamszírozó bankok nem folytatják a vállalkzás hitelezését. A céggel szemben 330 hitelező nyújtott be 5,7 milliárd forintnyi követelést. Ebből a jelzáloggal biztosított banki tartozások értéke eléri a 3,7 milliárdot. A felszámolóbiztos elmondta, kezdettől fogva arra törekedtek, hogy a Cerbona működőképességét megőrizzék. Ez nemcsak a dolgozók további foglalkoztatása, a termékek folyamatos piaci jelenléte, hanem a vagyonelemek értékesíthetősége miatt is rendkívül fontos volt.

A társaságnak Székesfehérváron extrudáló és tésztagyártó üzeme, Dombóváron, Szekszárdon és Enyingen malma, Sárbogárdon és Kápolnásnyéken gabonatárolói vannak. A cégnél jelenleg 252, míg a kapcsolódó vállalatoknál mintegy 70 dolgozója van.

Ezek is érdekelhetnek