Nincs parazita a tehénben!

Bizonyítani kell, hogy nincs parazita a tehénben, tehénen. Ezt állatorvosi igazolás bizonyítja, melyet csatolni kell ahhoz a támogatás-igényléshez, mellyel a tejágazat állatjóléti dotációjából részesülhet a termelő.

Gazdanet2011. 10. 28. péntek2011. 10. 28.

Kép: Kerekegyháza, 2008. május 08. Tehén, szarvasmarha, legelő, mezőgazdaság, állattartás. Fotó: Ujvári Sándor

Nincs parazita a tehénben!
Kerekegyháza, 2008. május 08. Tehén, szarvasmarha, legelő, mezőgazdaság, állattartás. Fotó: Ujvári Sándor

November 1-től 11-ig nyújthatják be a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás igénylői a szükséges állatorvosi igazolásokat. Ezt a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásról szóló 71/2011. (IV. 14.) számú MVH közlemény tartalmazza, mely szerint a támogatás igényléséhez a paraziták elleni védekezés bizonyítására a kérelmezőnek igazolást kell csatolnia. Ezt annak a gazdálkodónak kell teljesítenie, aki eleve vállalta a parazitamentesítést, mint többlet-támogatásra jogosító kötelezettséget.

A 2011. május 1. és október 31. között elvégzett kezelésekről az ellátó állatorvos igazolását csak az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által ajánlott, a közlemény mellékletében található nyomtatványon célszerű benyújtani.

Az igazolást 2011. november 1. és 11. között postai úton, egy példányban kell az ügyfél székhelye/lakóhelye szerint illetékes Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltséghez benyújtani. Ennek hiányában a kérelmet elutasítják.

Ezek is érdekelhetnek