Szerdától lehet lehívni a támogatást!

November 2-től igényelhető az idei negyedik időszakra vonatkozó iskolatej-támogatás - emlékeztet legfrissebb tájékoztatójában a Magyar Agrárkamara.

Gazdanet2011. 10. 28. péntek2011. 10. 28.
Szerdától lehet lehívni a támogatást!

November 2-től lehet benyújtani a támogatási kérelmet a szeptember 1. és október 31. közötti szállítási időszakra személyesen vagy postai úton, a kérelmező székhelye szerint illetékes megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltségéhez. Ebben az évben 800 millió forint jut az iskolatej program támogatására. Ennek feltételeit az ez évi iskolatej program szabályozásáról szóló rendelet rögzíti.

Az intézményfenntartókon túl az idén már azok a tejfeldolgozók is igényelhetnek támogatást, akik piaci lehetőséget látnak a programban. A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük figyelembevételével a rendelet három csoportba sorolja, ami alapján 20, 50 vagy 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatej programra.

A program keretében a támogatás segítségével tanítási napokon 2,5 deciliter tejet, vagy azzal egyenértékű ízesített tejkészítményt vagy ömlesztett sajtot kaphatnak az óvodások illetve az iskolások - közölte az MTI-vel a Magyar Agrárkamara.
 

Ezek is érdekelhetnek