Hiába tiltakozott 100 civil szervezet: Orbán leváltotta Ángyánt

Még nincs meg Ángyán utódja, holott ma délután a miniszterelnök elfogadta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára felmentésére vonatkozó kérését - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

GazdanetO. Horváth György2012. 01. 23. hétfő2012. 01. 23.
Hiába tiltakozott 100 civil szervezet: Orbán leváltotta Ángyánt

Az új államtitkár személyéről később dönt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.Ángyán József a minisztérium tájékoztatása szerint kiváló munkát végzett, a tárca vezetője továbbra is számít munkájára. Orbán Viktor miniszterelnök és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a hétfői kormányülésen egyeztetett az ügyről - tette hozzá a VM az MTI szerint.

A múlt hét közepén jött a hír, hogy ángyán József benyújtotta lemondását. Ezt követően csaknem száz civil szervezet, döntően az úgynevezett zöld, vagy környezetvédelemhez ilyen-olyan módon kötődő csoportosulás, vagy éppen a Győr-Moson-Sopron megyei Agrárkamara fejezet ki nyílt levelekben értetlenkedését, és kérte a miniszterelnököt, hogy ne tegyen eleget Ángyán kérésének. E csoportok ugyanis úgy vélik, hogy Ángyán nélkül a nagyüzemi, a professzionális agrártermelőket képviselő lobbicsoport győzedelmeskedik, és sérül a kistermelés, a helybeni értékesítés, a tájgazdálkodás érdeke.

Ezek is érdekelhetnek